22. marts 2019
For Børne- og Skoleudvalget er det vigtigt at højne kvaliteten i kommunens dagtilbud i udvalgets fireårige periode. Nu kommer der flere børnehavepædagoger, og de finansieret af en statslige pulje.
For Børne- og Skoleudvalget er det vigtigt at højne kvaliteten i kommunens dagtilbud i udvalgets fireårige periode. Nu kommer der flere børnehavepædagoger, og de finansieret af en statslige pulje.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere pædagoger på vej til børnehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere pædagoger på vej til børnehusene
Rudersdal - 18. juni 2018 kl. 05:30
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børnenes hverdag skal løftes af flere pædagoger. Det blev vedtaget på Børne- og Skoleudvalgets seneste møde. Forbedringen kommer fra en statslig afsat pulje på i alt 2,4 millioner kroner, som kommunen i de tidligere år har skullet lægge ud til daginstitutionerne til særlige projekter, der forbedrer den pædagogiske kvalitet. Fremover vil en del af pengene gå til at forhøje andelen af pædagoger.

I dag er der i Rudersdal Kommune afsat lønsum til 68 procent uddannet personale i en vuggestuegruppe og 60 procent i en børnehavegruppe. Fremover vil der også i børnehavegrupperne blive afsat lønsum til 68 procent uddannet personale. Det fortæller formand for Børne- og Skoleudvalget Daniel E. Hansen (V):

- For Børne- og Skoleudvalget er det vigtigt at højne kvaliteten i kommunens dagtilbud i udvalgets fireårige periode. Et væsentligt parameter i den sammenhæng er at styrke området med en højere andel pædagoguddannet personale i børnehusene, siger Daniel E. Hansen, der fortsætter:

- Vi ønsker at styrke kvaliteten i vores dagtilbud for at give kommunens børn de bedste muligheder for en god start på livet. Det gør vi blandt andet ved at øge andelen af uddannet personale. Derudover tildeler vi lidt flere ressourcer til ledelse af institutionerne.

Beslutningen stemmer godt overens med den nye Dagtilbudslov, der stiller krav om at styrke den pædagogiske faglighed i børnehusene.

Loven træder i kraft den 1. juli i år, og den stiller blandt andet krav om, at der hele dagen er læringsmiljøer for alle børn i børnehusene.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.