21. januar 2019
Flere børn starter i år i en af Rudersdals folkeskoler, end det var tilfældet i 2017. Foto: Rudersdal Kommune
Flere børn starter i år i en af Rudersdals folkeskoler, end det var tilfældet i 2017. Foto: Rudersdal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere børn skal begynde i skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere børn skal begynde i skole
Rudersdal - 09. februar 2018 kl. 06:44
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klassedannelserne på Rudersdals skoler er netop blevet godkendt af Børne- og Skoleudvalget på baggrund af en forsøgsordning med tre skoledistrikter mod de tidligere 12 skoledistrikter samt kriterier for indskrivning. I år er der indskrevet 46 børn mere til kommunens skoler end sidste år. Årets tal er på 610 børn, mens det sidste år var på 564 børn, skriver kommunen i en pressemeddelelse. Ud af de 610 børn er der 32, der ikke fik opfyldt deres førsteprioritet. De 610 indskrevne børn fordeles i 27 børnehaveklasser med en gennemsnitlig klassekvotient på 22,6, hvor elevtallet svinger fra 18 til 25,5 elever per klasse.

Ifølge Daniel E. Hansen (V), der er formand for Børne- og Skoleudvalget, er overgangen fra 12 skoledistrikter til de nuværende tre med til at skabe stabile klassedannelser, der på sigt minimerer risikoen for klassesammenlægninger.

- 32 elever får ikke opfyldt deres førsteprioritet men er sikret optagelse på en skole inden for 2,5 kilometer fra bopælen. Med fordelingen af de tre skoledistrikter styrker vi en mere ensartet og stabil klassedannelse, så vi undgår klassesammenlægninger i fremtiden. Det gavner både fagligheden og det sociale liv, når antallet af børn i klasserne bliver mere jævnt fordelt, siger Daniel E. Hansen.

Han fortsætter:

- Endelig konstaterer jeg med tilfredshed den gode søgning til vores børnehaveklasser, hvilket jeg ser som et udtryk for en tilfredshed med det store arbejde, ledelse og medarbejdere udfører på vores folkeskoler.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk