19. maj 2019
Humoren er en vigtig del af operetten.
gallery icon

Se billedserie

Humoren er en vigtig del af operetten.
Foto: Jens-Olaf Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flagermusen basker op i Operette Café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flagermusen basker op i Operette Café
Rudersdal - 08. november 2018 kl. 06:32
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sæt kryds i kalenderen. Lørdag den 17. november har Helikon i Birkerød premiere på en ny Operette Café, der i år har »Flagermusen« som omdrejningspunkt. Helikon er en musikdramatiske forening med base i Birkerød. Hvert år opfører Helikon en operette eller musical, gennemfører sang- og orkester-projekter og underholder i hele regionen samt blænder for fjerde gang op for konceptet »Operette Café«.

- Fænomenet blev undfanget i 1800-tallets Wien, og indebærer at man som publikum sidder ved borde, og både diverteres med kaffe og kage, men også med sang og musik, fortæller Helikons formand Erling Dybkær, der hurtigt og med tydelig begejstring fortsætter:

- Siden vi første gang i 2015 præsenterede konceptet Operette Café, har vi hvert år siden spillet for fulde huse.

I år bliver operette-cafeens omdrejningspunkt uddrag fra »Flagermusen« af Johan Strauss, og Caféen bliver også krydret med highlights fra andre klassikere:

- Det hele bindes sammen af en fortæller og muntre indslag. Vi har valgt »Flagermusen« af Johan Strauss som omdrejningspunkt for årets Operette Café, fordi den nok er den mest berømte operette der findes - og det er ikke mindst fordi den er så fuld af iørefaldende melodier - ja, Strauss var efter sigende så behjertet og inspireret, at han skrev operetten på kun 43 dage. Og derudover så er »Flagermusen« en forvekslingskomedie fyldt med overraskelser, humor, ægteskabelige sidespring, lystige forviklinger og hævn, reklamerer Erling Dybkær.

Operetten udspiller sig i Wien i slutningen af 1800-tallet, og efter et muntert og vådt karneval har levemanden Gabriel von Eisenstein efterladt sin berusede ven Dr. Falke sovende på en trappe udklædt som flagermus - til grin for hele det gode borgerskab. Dr Falke igangsætter en raffineret hævn, der sender Eisenstein ud på dybt vand, da han ved en stor fest lægger an på en ungarsk grevinde, som viser sig at være hans egen hustru i forklædning.

Caféens sangere, der er iført passende kostumer, akkompagneres af et salon-orkester med strygere, blæsere og slagtøj. For Instruktionen står Ib Flemming, der tidligere har været operainstruktør på Det Kongelige Teater, og orkestret ledes af Philip Jacobsen.

Der er premiere lørdag den 17. november klokken 15.00 i Toftevangskolens Teatersal i Birkerød, og Operette Caféen spiller fem gange. Billetter kan købes hos Helikons sekretariat på telefon 4581 1224, og mere information kan fås på hjemmesiden www.helikon-mta.dk .

- Der er rift om billetterne, så man skal nok ikke vente for længe med at bestille plads, hvis man gerne vil på Operette Café, lyder den velmente advarsel fra Helikons formand.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.