13. august 2020
Abdelkader Salem Al-Timimi, der er far til den 29-årige mand fra Birkerød, der er sigtet for forsøg på manddrab på et ungt par, som han angreb med en økse, siger, at hans søn har brug for psykologhjælp. Han har lavet noget rigtig lort, siger Abdelkader Salem Al-Timimi, der også beklager overfor sønnens ofre. Foto: Bax Lindhardt/ Scanpix
gallery icon

Se billedserie

Abdelkader Salem Al-Timimi, der er far til den 29-årige mand fra Birkerød, der er sigtet for forsøg på manddrab på et ungt par, som han angreb med en økse, siger, at hans søn har brug for psykologhjælp. Han har lavet noget rigtig lort, siger Abdelkader Salem Al-Timimi, der også beklager overfor sønnens ofre. Foto: Bax Lindhardt/ Scanpix
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Far til sigtet øksemand: Han har lavet noget lort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Far til sigtet øksemand: Han har lavet noget lort
Rudersdal - 22. februar 2018 kl. 05:19
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faren til den 29-årige mand, der tirsdag blev varetægtsfængslet i fire uger sigtet for forsøg på manddrab og røveri, er lettet over, at hans søn blev anholdt, men han mener, at han burde få hjælp, før han kommer i fængsel. Det fortalte han til pressen efter tirsdagens grundlovsforhør, som altså endte med, at den 29-årige blev varetægtsfængslet i fire uger.

arrow Læs også: Økseoverfald på ungt kærestepar vist i Retten

- Jeg mener, at han har brug for psykologhjælp, sagde faren efter grundlovsforhøret i Retten i Lyngby.

Den 29-årige formodede øksemand mand blev løsladt den 2. februar efter at have afsonet en tre års fængselsstraf for røveri mod Netto i Holte og Fredensborg. Efter løsladelsen har han boet hos sine forældre i Bistrup.

- Jeg ved godt, at han har lavet dumme ting, at han har lavet noget rigtig lort. Men det er ikke ham. Jeg beklager over for alle, som han har gjort ondt. Han har også gjort mig, sine søskende og hele sin familie ondt, siger faren, Abdelkader Salem Al-Timimi, der også beklager, at sønnen har gjort »ondt overfor samfundet«.

Flere medier har tidligere rapporteret, at den 29-årige i længere tid har været i isolation i fængslet, hvor han i 3,5 måned ikke kunne få besøg af sin familie. Efter tirsdagens grundlovsforhør undrede faren sig over, hvad der er sket med hans søn, der gik i folkeskole på Kajerødskolen i Birkerød.

- Hvem har gjort ham til det her? Det er ikke kun ham, man skal kigge på. Hvem har begået fejl, så han er blevet på den her måde?, spurgte faren, der også undskyldte over for sønnens ofre.

- Men han er et sindssygt menneske. Han er ikke normal. Det er ikke hans mening at gøre sådan noget overfor andre mennesker, for så havde han jo nok gjort det før, men han er sindssyg, siger faren.

Nu er sønnen så sigtet for i lørdags - altså blot små to uger efter sin løsladelse - at have angrebet og forsøgte at dræbe et ungt par med en økse på Circle K-tankstationen på Bistrupvej i Bistrup. Derudover er han sigtet for i mandags at have begået et bankrøveri i Ringsted, hvor han med en kniv truede sig til 28.399 kroner.

Politiet indledte i løbet af mandagen en storstilet klapjagt på den 29-årige, som alle politikredse på Sjælland var involveret i, inden mandens amokløb sluttede mandag aften på pornoklubben Club 34 på Istedgade på Vesterbro i København, hvor politiet stormede stedet. Årsagen til den omfattende jagt og efterfølgende politiaktion mod Club 34 skal sandsynligvis findes i en pressemeddelelse, som Nordsjællands Politi udsendte tirsdag aften.

Her fremgår det, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) kendte manden, og at de havde informationer om, at han havde stiftet bekendtskab med militant islamisme, og at han kunne være psykisk ustabil. I forbindelse med tirsdagens varetægtsfængsling blev det også besluttet, at den 29-årige skal mentalundersøges, hvilket han også blev i 2015, hvor han blev dømt for blandt andet to røverier.

arrow Psykisk syg tiltalt for at angribe kærestepar med økse
24. januar 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 08:58
arrow Økse-offer belønnes for heltemod
04. januar 2019 kl. 16:06 Opdateret: kl. 16:06
arrow Medier: Øksemand bag voldsomt overfald i fængslet
26. februar 2018 kl. 16:29 Opdateret: kl. 16:30
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?