21. november 2017
I små to år har Nur Mohamed Ibrahim boet i dette værelse. Han holder det rent og pænt, men med 15-16 kvadratmeter er der ikke megen plads - slet ikke i de måneder, hvor hans 14-årige søn også boede der. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

I små to år har Nur Mohamed Ibrahim boet i dette værelse. Han holder det rent og pænt, men med 15-16 kvadratmeter er der ikke megen plads - slet ikke i de måneder, hvor hans 14-årige søn også boede der. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Far til efterlyst: Min søn er nok flygtet fra Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Far til efterlyst: Min søn er nok flygtet fra Danmark
Rudersdal - 12. april 2017 kl. 07:51
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet fortæller ikke sandheden - og kommunen gør intet for at hjælpe.

arrow Læs også: Billedserie: Gode venner er bekymrede for efterlyst dreng

Så kontant lyder det fra den 35-årige Nur Mohamed Ibrahim i Frederiksborg Amts Avis onsdag. Han er flygtning fra Somalia og far til den 14-årige dreng, Liban Nur Mohamed, der blev efterlyst i sidste uge af Nordsjællands Politi.

- Liban forsvandt den 22. september. Hvorfor blev han først efterlyst offentligt mere end seks måneder senere? Hvis han havde været dansk, var han blevet efterlyst samme dag, han var forsvundet. Det er ganske enkelt ikke rigtigt, når Nordsjællands Politi siger, at de har samarbejdet med familien i forsøget på at finde ham. Jeg er hans far. Jeg er uddannet, og jeg læser aviser. Liban har boet fem måneder sammen med mig på Nordvanggård i Birkerød, indtil han forsvandt. Jeg har talt med politiet flere gange, men der har ikke været tale om et samarbejde, siger Nur Mohamed Ibrahim til Frederiksborg Amts Avis.

Hans teori er, at sønnen er »flygtet« fra Danmark.

- Liban flyttede ind hos mig i april 2016. Der gik lidt under en måned, før Rudersdal Kommune hjalp med en seng. Jeg skrev en lang mail til kommunen, hvor jeg fortalte, hvad vi havde af udfordringer, men vi bliver ikke behandlet som »rigtige« mennesker af kommunen. Derfor var Liban også rigtig ked af det. Livet i Danmark var ikke spor godt. Derfor tror jeg, han er »flygtet« til et andet land i Europa eller måske til USA eller Canada. Jeg overvejer også at rejse, hvis jeg får muligheden. Det er bare ikke så nemt, fortæller Nur Mohamed Ibrahim.

Frederiksborg Amts Avis har besøgt ham på Nordvanggård. Den 35-årig somalier fortæller, at det tidligere kloster i dag huser 52 flygtninge, der har fået opholdstilladelse i Danmark. Nur Mohamed Ibrahim viser opholdsrummet og det store fælleskøkken i stueetagen frem. Køkkenet er møgbeskidt, og både ovne og mikrobølgeovn ville aldrig blive godkendt, hvis fødevaremyndigheder kom forbi.

Oppe på 1. sal viser Nur Mohamed Ibrahim et af fællestoiletterne, der bedst kan betegnes som »uhumsk«, inden han åbner døren til det værelse, hvor han har boet i snart to år.

Her er til gengæld fint og rent.

Værelset er 15-16 kvadratmeter stort med en skrå endevæg. Rummet har to vinduer, men er ellers oplyst af en enlig, gul rispapirlampe i loftet. Rummet er sparsomt møbleret med en seng, en madras, et lille bord med to stole, en lænestol, og et tv-bord, der bærer en mindre fladskærm og en playstation. I vindueskarmen står lidt brød og nogle vindruer ved siden af en masse mindre ejendele. I hjørnet - lige ved indgangsdøren - hænger et spejl ved siden af en anden dør, der åbner til et tilstødende skabsrum, der stort set er fyldt ud af et mindre køleskab.

- Til juni har jeg boet her i 24 måneder. Liban boede her næsten seks måneder før han forsvandt. Jeg tror ikke, han kunne holde det ud. Han er en mand ligesom jeg. Vi er vant til at klare os selv og til at være »noget«. Jeg kan fortælle dig mange historier, men du har ikke plads... og der er ingen, der gider høre dem, og i morgen er de alligevel glemt...

Nur Mohamed Ibrahim kom til Danmark den 4. august 2014. Det var et halvt år efter, at han havde overlevet en bådulykke på en tur fra Tyrkiet til Grækenland.

Den i dag 35-årige somalier lå i vandet i næsten 10 timer og i sin dødskamp tabte han sine sidste ejendele. Blandt andet en mobiltelefon med kontaktoplysningerne til sin øvrige familie.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag...

arrow Borgmester efter flygtningekritik: Integration er også eget ansvar
18. april 2017 kl. 05:36 Opdateret: kl. 14:15
arrow Mystik om forsvundet dreng
12. april 2017 kl. 04:00 Opdateret: kl. 20:33
arrow Efterforskningsleder: Vi har brug for hjælp til at finde 14-årig
04. april 2017 kl. 21:04 Opdateret: kl. 21:24
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk