23. marts 2019
Formand for Social- og Sundhedsudvalget og 2. viceborgmester i Rudersdal Kommune Kenneth Birkholm (K) er tiltalt for momsunddragelse af særlig grov beskaffenhed. Bliver han tildelt en frihedsstraf, agter han at trække sig fra politik.    Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Formand for Social- og Sundhedsudvalget og 2. viceborgmester i Rudersdal Kommune Kenneth Birkholm (K) er tiltalt for momsunddragelse af særlig grov beskaffenhed. Bliver han tildelt en frihedsstraf, agter han at trække sig fra politik. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fængselsdom vil betyde farvel til 2. viceborgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fængselsdom vil betyde farvel til 2. viceborgmester
Rudersdal - 16. november 2018 kl. 05:52
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunalbestyrelsesmedlem og 2. viceborgmester Kenneth Birkholm (K) oplyser, at han vil trække sig fra politik, hvis han på torsdag modtager en frihedsstraf i forbindelse med en sag om momssvindel mod politikeren.

Han er tiltalt for momssvindel for 651.190 kroner, fremgår det af anklageskriftet fra anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

arrow Læs også: Politiker færdig i politik efter fængselsdom: Jeg bliver dømt som en forbryder

Få timer efter afsløringen, at tiltalen onsdag kom frem på bt.dk lagde Kenneth Birkholm en tekst på sin politiker Facebook-profil, hvor han blandt andet skriver, at han, såfremt han modtager en frihedsstraf - betinget som ubetinget - vil trække sig fra politik.

Torsdag morgen var Frederiksborg Amts Avis i kontakt med Kenneth Birkholm, der siger, at han af sin advokat er blevet rådet til ikke at udtale sig yderligere i sagen, som skal for retten på torsdag.

Kenneth Birkholm henviser derfor til teksten på Facebook, som han har givet tilladelse til, at avisen gengiver. Teksten lyder i sin helhed:

I næste uge skal jeg i retten. Jeg er tiltalt for at unddrage moms i min tidligere virksomhed.

Anklageren vil argumentere for, at jeg er skyldig. Min advokat og jeg mener ikke, jeg er skyldig og vil argumentere herfor.

Jeg har som udgangspunkt tillid til systemet og vil tage imod en eventuel straf. Modtager jeg en frihedsstraf - betinget som ubetinget - vil jeg også trække mig fra politik.

Alene det at blive tiltalt vil i manges øjne påvirke min troværdighed som lokalpolitiker. Det er fuldt forståeligt, og noget jeg er klar over.

Personligt afventer jeg, at der i næste uge bliver sat et punktum. Sagen har været længe undervejs, og jeg glæder mig til ikke længere at skulle have ondt i maven over den.

Jeg kan ikke forhindre dig eller andre i at dømme mig allerede nu - men jeg kan kort fortælle:

- Jeg gik konkurs med min tidligere virksomhed i 2012.

- Ingen - hverken kreditorer, medarbejdere eller samarbejdspartnere - tabte penge på konkursen.

- Det er ikke helt korrekt - jeg afdrager stadig selv på det mislykkede eventyr.

På bt.dk blev Kenneth Birkholm onsdag citeret for følgende:

- Hvis jeg ender med at blive fundet skyldig og modtager en frihedsstraf, så vil jeg trække mig fra kommunalbestyrelsen lige med det samme. Lige meget om det er betinget eller ubetinget. Jeg har på forhånd informeret nogle ganske få i mit bagland om, at sagen var undervejs, men ikke engang min hustru.

Svindlen er ifølge anklageskriftet begået mellem den 13. december 2011 og den 2. juli 2013, hvor Kenneth Birkholm som direktør og enepartshaver i anpartsselskabet Dokebis fortsatte driften af selskabet, selvom Skat havde afvist at momsregistrere virksomheden.

Hvis Kenneth Birkholm kendes skyldig kræver anklagemyndigheden ifølge bt.dk, at han bliver straffet med fængsel, og anklagemyndighedens opfattelse er, at Kenneth Birkholm fortsatte driften af selskabet med det formål at undgå at betale moms.

Af anklageskriftet fremgår det desuden, at lokalpolitikeren i samme periode udstedte fakturaer med moms, selv om anpartsselskabet var blevet nægtet momsregistrering.

arrow Viceborgmester idømt fængselsstraf for moms-snyd
22. november 2018 kl. 15:18 Opdateret: kl. 15:43
arrow Byrådspolitiker tiltales for svindel for 650.000 kroner
14. november 2018 kl. 18:51 Opdateret: kl. 18:52
arrow Konservativ fødselar har slået sine skæverter
08. maj 2018 kl. 08:38 Opdateret: kl. 12:14

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.