31. oktober 2020
Erik Fabrins børn og ekskone kan ende med at betale mange penge til staten, hvis SKAT går ind i sagen, og de bliver dømt.
Erik Fabrins børn og ekskone kan ende med at betale mange penge til staten, hvis SKAT går ind i sagen, og de bliver dømt.
Foto: Thomas Arnbo.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fabrins børn meldt til SKAT

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fabrins børn meldt til SKAT
Opdateret 21. oktober 2010 kl. 10:16
Rudersdal - 14. oktober 2010 kl. 16:30
Af Camilla Pedersen
Rundersdals borgmester Erik Fabrins to børn bliver nu meldt til SKAT, som skal undersøge, om de har boet for billigt i deres luksuslejligheder lige ud til Øresund, som deres far har skaffet dem.

De to omstridte lejligheder er ejet af Gl. Holtegaard-Bredafonden, som Erik Fabrin (V) er formand for, og det er derfor ham, der bestemmer, hvem der skal have de attraktive lejeboliger. 

Det har fået sindene i kog hos flere, blandt andre den forhenværende konservative borgmester i Hørsholm, Uffe Thorndahl. Han mener, at huslejen i stedet for 5.000 kroner burde være 15.000 kroner i forhold til markedet, og ifølge skatteloven skal beboere af så billige lejligheder beskattes efter markedspris, skriver bt.dk.

- I statsskattelovens § 4 litra b står, at lejeværdien af bolig i den skattepligtiges egen ejendom beregnes som indtægt for ham, hvad enten han har gjort brug af sin beboelsesret eller ej. Værdien ansættes til beløb, som ved udleje kunne opnås i leje af vedkommende ejendom eller lejlighed. Rikke, Peter og Tove Fabrin (Erik Fabrins børn og ekskone, red.) har i mange år med meget stor sandsynlighed ikke har betalt skat af forskellen mellem markedslejen og den betalte leje, skriver Uffe Thorndahl i et brev til skatteminister Troels Lund Poulsen.
Samtidig opfordrer han ministeren til at sende brevet videre til SKAT.
arrow Læs også: Konservative retter ind i Breda-sag
Vil have huslejestigning
Gl. Holtegaard Bredafonden har de seneste år haft et underskud på over otte millioner kroner, og derfor vil det nyvalgte bestyrelsesmedlem i fonden Claus Larsen (K) på næste bestyrelsesmøde til december foreslå en huslejestigning.

- Vi har et stort underskud i fonden og derfor skal vi se på huslejen, Jeg mener, at huslejen skal være markedskomform, og det vil til tage op på næste møde, siger Claus Larsen, der også er konservativt medlem af Rudersdal Kommunalbestyrelse.

44-årige Peter Fabrin afviser at udtale sig om, hvorvidt han er villig til at betale mere for at bo i den 134 kvadratmeter store lejlighed.
arrow Breda-sagen er en taber-sag
22. december 2010 kl. 06:00 Opdateret: kl. 11:49
arrow Fonds-ballade skaber kile mellem K og V
16. december 2010 kl. 04:00 Opdateret: kl. 21:22
arrow Styrelse: Fabrin på vej mod ulovlig beslutning
15. december 2010 kl. 04:00 Opdateret: kl. 10:12
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?