26. oktober 2020
Det vrimler med navne på bestyrelsesmedlemmernes familier i opgangene på Gl. Holtegaard-Bredafonden ejendom på Sundvej 4-14 i Hellerup. Foto: Thomas Arnbo
Det vrimler med navne på bestyrelsesmedlemmernes familier i opgangene på Gl. Holtegaard-Bredafonden ejendom på Sundvej 4-14 i Hellerup. Foto: Thomas Arnbo
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fabrin blåstempler vennerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fabrin blåstempler vennerne
Opdateret 19. oktober 2010 kl. 09:16
Rudersdal - 15. oktober 2010 kl. 06:01
Af Katrine Wied, Lars Ramlow og Steffen Slot
Hver sjette husstand i Gl Holtegaard-Breda Fondens udsigtsejendom på Sundvej i Hellerup har alle relationer til fondens bestyrelse. Det viser en simpel opgørelse, som Frederiksborg Amts Avis har foretaget.

Ud af 60 lejemål bor ni familiemedlemmer til nuværende eller tidligere bestyrelsesmedlemmer i fondens ejendom.
arrow Læs også: Breda-palæ er købt af lejerne

Kredsen af bestyrelsesmedlemmer, som har familie boende i ejendommen, er større end først antaget. Onsdag kom det frem, at Rudersdal-borgmester Erik Fabrin (V) har sørget for, at hans søn, datter og ekskone har fået hver en lejlighed i ejendommen.

Men en gennemgang af beboerne på adressen på Sundvej, som Frederiksborg Amts Avis har foretaget, tyder på, at både tidligere bestyrelser og den nuværende er en lille eksklusiv klub, som fordeler fondens lejligheder efter for godt befindende til sine egne familiemedlemmer.

To tidligere bestyrelsesmedlemmer Birgitte Hamborg og Knud Sloth har et eller flere børn boende på Sundvej. Tidligere bestyrelsesmedlem Vibeke Pechardt har haft sin søn boende. Og på adressen bor også nuværende bestyrelsesmedlem Marianne Saabye.

Erik Fabrin bekræfter over for Frederiksborg Amts Avis, at det ikke en tilfældighed, at bestyrelsesmedlemmer enten selv har fået en lejlighed eller har fået familiemedlemmer ind.

- Det er på ingen måde diskriminerende at kende et bestyrelsesmedlem, siger Erik Fabrin.

Professor Søren Bo Nielsen har tidligere dokumenteret, at private, attraktive lejeboliger til lav husleje oftest går til højtlønnede med de rette forbindelser.

- Hvis disse lejemål findes i en fondskonstruktion, så bør det være tilfældigt, hvem der får glæde af de lave huslejer, mener Søren Bo Nielsen fra Økonomisk Institut på Copenhagen Business School.

Tidligere borgmester i Hørsholm, Uffe Thorndahl, har torsdag meldt Erik Fabrins familie til skattemyndighederne.
arrow Breda-sagen er en taber-sag
22. december 2010 kl. 06:00 Opdateret: kl. 11:49
arrow Ballade om luksuslejligheder
23. november 2010 kl. 10:00 Opdateret: kl. 23:05
arrow Fabrins børn kan score kassen
23. oktober 2010 kl. 06:00 Opdateret: kl. 12:27
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?