26. juli 2021
Årets premiere på de populære Molboløb blev søndag afviklet i Jægersborg Hegn. Søllerød Orienteringsklub havde taget alle nødvendige Corona-forholdsregler, og løberne kvitterede ved at møde talstærkt op. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Årets premiere på de populære Molboløb blev søndag afviklet i Jægersborg Hegn. Søllerød Orienteringsklub havde taget alle nødvendige Corona-forholdsregler, og løberne kvitterede ved at møde talstærkt op. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FOTO-SERIE: 2021 indledt med humør og frisk luft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

FOTO-SERIE: 2021 indledt med humør og frisk luft

Første etape af de populære Molboløb blev søndag afviklet corona-sikkert med start og mål i Rundforbihallen. Mere end 600 løbere havde meldt sig til.

Rudersdal - 03. januar 2021 kl. 18:29
Af Lars Sandager Ramlow

Corona-pandemien har sat sit præg på julens og nytårets mange traditioner. Heldigvis blev Covid-19 kun en sten i skoen for Molboløbet, der siden 1960 har trukket voksne og børn ud og jagte poster i Jægersborg Hegn, Rude Skov, Geel Skov og Trørød Hegn.

Søndag blev første etape traditionen tro afviklet i Jægersborg Hegn med start og mål i Rundforbihallen, hvor der dog i år ikke var stævneplads, og hvor den fri starttid var udvidet fra to timer til seks timer fra 09.00-15.00. Det gav en god spredning af løbere i skoven:

- Vi er meget glade. De sidste løbere er lige kommet i mål. Vi havde 609 tilmeldte, og vi har aldrig tidligere haft så mange børnefamilier som deltagere, siger Henrik Molsen fra Søllerød Orienteringsklub, der arrangerer løbet.

Selv solen kiggede frem

Han erkender, at Corona-restriktionerne var en udfordring for arrangementet. Da store dele af Danmark er lukket ned, vidste Søllerød Orienteringsklub heller ikke, hvor mange, der ville dukke op på selve dagen.

- Vi håbede jo, at mange ville gribe chancen for at komme ud og få lidt frisk luft, og vi er meget tilfredse. Vi fik endda også solen at se, og humøret dagen igennem har været højt. Vi er allerede begyndt at få positive tilbagemeldinger. Vi har fulgt myndighedernes og Dansk Orienteringsforbunds restriktioner, og det har gjort, at løberne fik en god og Corona-sikker oplevelse i skoven, fortæller Henrik Molsen.

Molboløbet strækker sig over i alt 10 søndage i træk. Næste løb er således allerede på søndag, hvor løberne sendes ud i Rude Skov fra Rudegård Stadion.

Molboløbet er en form for orienteringsløb, hvor man skal finde et antal poster i den rigtige rækkefølge. Men løbet adskiller sig på flere måder fra et normalt orienteringsløb. Man behøver ikke være medlem af en orienteringsklub for at deltage, og der er spørgsmål på posterne inden for et emne, som varierer fra uge til uge.

Løberne deltog i deres »bobler« og i år mødte også rekordmange børnefamilier op, fortæller Henrik Molsen fra Søllerød Orienteringsklub, der arrangerer løbet. Foto: Kim Rasmussen

Klima som tema

- Temaet i dag (i går, red.) var de fire verdenshjørner. På søndag er temaet »Klima«. Ordet skal fortolkes kreativt, da der jo er tale om Molboløb, lyder det veloplagt fra Henrik Molsen.

Da der på grund af Corona ikke er en stævneplads i forbindelse med løbene, skal deltagerne som noget nyt selv printe løbe-kortet ud hjemmefra. Det bliver lagt på løbets hjemmeside fredag inden søndagens løb. Deltagerne skal også selv huske at tage en blyant eller kuglepen med i skoven, så man kan afkrydse det rigtige svar på spørgsmålene.

- Vi fik en ønskestart på årets udgave af Molboløbet. 2021 er således startet godt, slår Henrik Molsen fast.

Interesserede kan læse mere på løbets hjemmeside »www.molboloeb.dk«.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?