17. oktober 2019
Erik Mortensen har været udsat for to hjerneblødninger og 10 forbigående blodpropper i hjernen. På fredag inviterer han til kaffe, kage og sin livshistorie. Det sker på Plejecenter Sjælsø. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Erik Mortensen har været udsat for to hjerneblødninger og 10 forbigående blodpropper i hjernen. På fredag inviterer han til kaffe, kage og sin livshistorie. Det sker på Plejecenter Sjælsø. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erik ville dø - nu nyder han livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik ville dø - nu nyder han livet
Rudersdal - 17. april 2019 kl. 06:17
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

64-årige Erik Mortensen er tidligere indehaver af Birkerød VVS ApS, hvor han har haft 27 ansatte. Han har tidligere haft en kone, og han har tidligere været passioneret motorcyklist med medlemsskab i Harley Davidson Club Denmark. Alt det blev taget fra ham nytårsaften år 2000.

Her fik han sin anden hjerneblødning inden for få år og blev lammet i venstre side af kroppen, ligesom han mistede en god del det talte sprog. Under interviewet med Frederiksborg Amts Avis trækker han derfor et lamineret ark frem med fem blå firkanter på. Det er et simpelt værktøj, der hjælper Erik Mortensen til at dele sætningerne op i stavelser. Det gør ham nemmere at forstå - og det virker.

- Efter den første hjerneblødning fik jeg trænet mig op igen. Anden gang var det slut. Jeg lå i koma i 21 dage og vågnede til sondemad med en slange igennem næsen ned i maven. Jeg havde også ble på, for jeg kunne hverken styre bimmelim eller bummelum, fortæller Erik Mortensen, der dengang var blot 45 år.

I årene derefter mistede han blandt andet sin virksomhed og sin kone.

- Der findes to slags mennesker i livet. Dem, der forlader dig, når det er svært, og dem, der er der for dig. I nogle tilfælde var jeg overrasket over, hvem, der valgte hvad.

Selvom livet har været hårdt ved den tidligere biker, så er han ikke bitter, og han søger ikke medlidenhed:

- Der var nogle år, hvor jeg blot ønskede at dø. Men i dag har jeg et skønt liv. Det er ikke synd for mig. Det er pisseærgerligt at blive ramt. Men jeg har jo overlevet en sygdom som rigtig mange dør af. Det er jeg glad for, og selvom jeg også har haft 10 forbipasserende blodpropper i hjernen, så lever jeg endnu. Jeg er som en korkprop, og det skyldes nok min nysgerrighed til livet. Der er så meget at leve for, og man skal huske at være glad for det, man kan, fremfor det, man ikke kan. Det er derfor, at jeg inviterer til foredrag her langfredag, lyder det fra Erik Mortensen, der fortsætter:

- Foredraget holdes i fællesstuen i vores bofællesskab for senhjerneskadede på Plejecenter Sjælsø. Jeg bager citronmåne til arrangementet, og den er rigtig god, lokker Erik Mortensen.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis onsdag...

HVEM - HVAD - HVOR:

Hvem: Erik Mortensen inviterer.
Hvad: Til foredrag om Apopleksi - blodprop eller blødning i hjernen.
Hvor: Plejecenter Sjælsø, Soldraget 33 d, 3460 Birkerød.
Hvornår: Fredag den 19. april klokken 13.00-15.30.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.