20. januar 2021
Birkerød Gymnasiums nye rektor Claus Campeotto er 45 år og har bred ledelseserfaring. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Birkerød Gymnasiums nye rektor Claus Campeotto er 45 år og har bred ledelseserfaring. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erfaren ny rektor på Birkerød Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erfaren ny rektor på Birkerød Gymnasium

Claus Campeotto træder til 1. januar med globalt udsyn og forberedt til de muligheder og udfordringer fremtidens teknologiske udvikling giver i undervisningen

Rudersdal - 03. december 2020 kl. 18:31
Af Frank S. Pedersen

Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Claus Campeotto som ny rektor på Birkerød Gymnasium, HF, IB og Kostskole.

"Jeg er stolt over at have fået chancen og er klar over, at det er nogle store sko jeg skal udfylde," siger han, der tager over efter Anders Kloppenborg, som går på pension efter 18 år på posten.

Claus Campeotto er 45 år og har mange års erfaring i det danske uddannelsessystem.

Fra grundskole til stort gymnasium

Han kommer fra en stilling som rektor ved Nordsjællands Grundskole og Gymnasium & North Zealand International School (NGG). Forinden har han været vicerektor på Frederikssund Gymnasium og uddannelsesleder på Øregård Gymnasium og har i fem år været ansat som gymnasielærer på Københavns Åbne Gymnasium i Valby.

"Jeg kender Birkerød Gymnasium godt fra tværgående samarbejder, og der er ligheder med min tid i Nordsjælland. Det er et lignende internationalt projekt, men nu rykker jeg fra grundskolen til et stort gymnasium. Birkerød er godt i gang, og jeg vil fortsætte med at sende de unge mennesker godt videre i livet og skabe gode betingelser," siger han, der også har sin egen uddannelsesmæssige baggrund i orden.

Han er cand.mag. i historie og idræt og har derudover undervisningskompetence i innovation fra Syddansk Universitet. Desuden har han taget efteruddannelse i ledelse.

"Jeg er meget optaget af det globale perspektiv. Og med tanke på covid-19 skal vi være forberedte på den disruption i uddannelserne flere og nye teknologier giver i undervisningen. Det kræver noget af alle, medarbejdere, ledelse og elever." forudser han.

Syngende svigerfar

Den nye rektors efternavn kunne ellers godt minde om en mere traditionel dansktop-tilgang til omverdenen med lidt italiensk crooner oveni. Og den er god nok.

"Jeg hedder også Reinholdt, Campeotto har jeg fået fra min kone, og vi lader min svigerfar, Dario, om at synge, når vi går rundt om juletræet," slutter han.

Han tiltræder 1. januar.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?