22. oktober 2019
I Rudersdal Kommune forsøger man sig igen med at have bibliotekerne åbnet, når der ikke er personale på arbejde. En model, der ellers blev afskaffet i 2018, da unge mennesker skabte ballade og uro på bibliotekerne. Foto: Rudersdal Biblioteker.
I Rudersdal Kommune forsøger man sig igen med at have bibliotekerne åbnet, når der ikke er personale på arbejde. En model, der ellers blev afskaffet i 2018, da unge mennesker skabte ballade og uro på bibliotekerne. Foto: Rudersdal Biblioteker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter uro og ballade: Biblioteker åbner igen igen i aftentimerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter uro og ballade: Biblioteker åbner igen igen i aftentimerne
Rudersdal - 19. maj 2019 kl. 15:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Joram G. Menzer
Unge, der festede og lavede ballade på bibliotekerne i Birkerød og Vedbæk, var årsag til at Kultur- og Fritidsudvalget sidste år indførte aldersgrænse på brug af bibliotekerne i den selvbetjente åbningstid.

Sidenhen blev beslutningen omgjort, da man vurderede, at den ramte de forkerte, men i slutningen af sidste år så man sig så igen nødsaget til at indskrænke bibliotekernes åbningstid.

Men nu bliver bibliotekerne i Birkerød og Vedbæk - igen igen - åbnet for adgang i den ubemandede tid fredage og lørdage. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at bibliotekerne har haft færre henvendelser angående unges uhensigtsmæssige adfærd i den periode, hvor den ubemandede adgang har været begrænset.

Bibliotekerne har siden februar 2018 haft et godt og tæt samarbejde med Ung i Rudersdal ved SSP og det opsøgende gadeteam. Gadeteamet i Birkerød starter deres vagter på Hovedbiblioteket og runderer på alle vagter, ligesom der har været et særligt fokus på Vedbæk Bibliotek.

I efteråret oplevede man, at enkelte unge brugte bibliotekerne til fest og ballade, særligt i aftentimerne op til og i weekenderne på de selvbetjente biblioteker.

- Vi oplever en smule uro, og vi oplever det hos en lille gruppe af unge mennesker, der kommer igen og igen. Det er typisk nogen, der kommer om fredagen, når vi er ved at lukke mellem klokken 17 og 18, og så kommer de også om lørdagen og er der i løbet af weekenden. De har en adfærd, som ikke er særlig sjov for alle andre brugere, sagde Maria Nielsen Westbrook, der er bibliotekschef i Rudersdal Kommune, her i avisen, da man igen indførte begrænset åbningstider sidste år.

I slutningen af september sidste år blev en 62-årig mand på Hovedbiblioteket i Birkerød tildelt knytnæveslag og spark, da han bad en gruppe unge om at dæmpe sig. Manden brækkede en knogle i hånden, da han faldt og tog fra.

Nu forsøger man altså så igen at åbne op, men da det ser ud til, at de unge behøver et sted at opholde sig i dårligt vejr vil kommunen ifølge pressemeddelelsen imødekomme dette med nye tiltag.

Ung i Rudersdal vil i efteråret, vinteren og foråret skabe rammer til de unge i Birkerød på de angivne tidspunkter samt generelt etablere rammer til unge i Vedbæk

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.