21. januar 2019
Mads Lønnberg, der har stiftet virksomheden Nøddebazaren.dk, som han i sin tid oprettede fra forældrenes hjem i Birkerød, foran Københavns Byret, som har nedsat den bøde, Nøddebazaren.dk i 2016 fik af Fødevarestyrelsen. Bøden lød i sin tid på 10.000 kroner men er nu blevet sat ned til 2500 kroner. 

Foto: Privat
Mads Lønnberg, der har stiftet virksomheden Nøddebazaren.dk, som han i sin tid oprettede fra forældrenes hjem i Birkerød, foran Københavns Byret, som har nedsat den bøde, Nøddebazaren.dk i 2016 fik af Fødevarestyrelsen. Bøden lød i sin tid på 10.000 kroner men er nu blevet sat ned til 2500 kroner. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter tur i retten blev Mads' bøde ændret af dommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter tur i retten blev Mads' bøde ændret af dommer
Opdateret 17. juli 2018 kl. 14:37
Rudersdal - 17. juli 2018 kl. 12:33
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Engang imellem kan det godt betale sig at tage kampen mod overmagten op. Det bedste eksempel på det er sandsynligvis den bibelske fortælling om David og Goliat, hvor den lille David vinder over kæmpen Goliat. Nu har ejeren af Nøddebazaren.dk, Mads Lønneberg, der er født og opvokset i Birkerød, opnået en sejr, der måske ikke helt er David mod Goliat men i hvert fald den lille mod den store.

I 2016 fik Mads Lønnebergs virksomhed en bøde på 10.000 kroner af Fødevarestyrelsen, fordi styrelsen vurderede, at Nøddebazaren.dk anpriste sine varer på en ikke godkendt facon. Bøden blev blandt andet begrundet med, at det er »forbudt at anvende anprisninger, der tillægger en fødevare egenskaber vedrørende forebyggelse, behandling og helbredelse af en menneskelig sygdom eller giver indtryk af sådanne egenskaber«.

Mads Lønneberg har hele tiden nægtet at betale bøden, fordi han ikke mener, at den er fair. Derfor var der til sidst ingen vej tilbage end en tur i retten, som skete efter, at Fødevarestyrelsen havde politianmeldt Nøddebazaren.dk for ikke at betale bøden. Nu har Mads Lønnberg så været i Københavns Byret, hvor han gik fra med oprejst pande. Det endte nemlig med, at bøden blev sat ned fra de 10.000 kroner til 2500 kroner. En stor moralsk sejr for Mads Lønnberg, der ikke mindst glæder sig over, at hans argumenter mod bøden blev lyttet til.

- Den bedste situation havde selvfølgelig været, hvis bøden var blevet trukket tilbage, men det kan ikke blive meget bedre, end at der blev lyttet til mig, hvilket måske fører til, at Fødevarestyrelsen ændrer på nogle af deres procedurer, siger Mads Lønnberg, der havde valgt ikke at blive repræsenteret af en advokat, så han førte derfor selv sagen for dommeren, fordi han mente, at han selv var bedst rustet til at fremføre sine argumenter.

- Jeg vidste, hvad jeg skulle og ville sige, og jeg følte 100 procent, at jeg havde mine argumenter mod bøden i orden. Jeg føler, at jeg havde en berettiget grund til at føle mig uretfærdigt behandlet, og jeg vidste, hvordan jeg skulle formidle det. Og så havde jeg også en idé om, at retten kunne have en form for sympati for de synspunkter, siger Mads Lønnberg.

- I princippet betyder resultatet, at der ikke er nogen taber, men at der er et rigtig godt grundlag for en efterfølgende dialog. Jeg betragter faktisk begge parter som vindere. Især hvis Fødevarestyrelsen vil kigge på deres procedurer, så man fremadrettet kan genetablere et tillidsbånd, som lidt er forsvundet mellem små fødevarevirksomheder og Fødevarestyrelsen. Det har været hele min pointe med at tage sagen så langt; at vi kan få skabt et tæt bånd og mødes i rummelige rammer i stedet for i retssale, siger Mads Lønnberg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk