26. maj 2020
Kommunalpolitikeren Søren Hyldgaard (V) er fredag blevet idømt et halvt års ubetinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 12.000 kroner for to fart-forseelser begået helt tilbage i 2015. Dommen betyder, at Hyldgaard ikke kan genindtræde i Rudersdal Kommunalbestyrelse
Kommunalpolitikeren Søren Hyldgaard (V) er fredag blevet idømt et halvt års ubetinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 12.000 kroner for to fart-forseelser begået helt tilbage i 2015. Dommen betyder, at Hyldgaard ikke kan genindtræde i Rudersdal Kommunalbestyrelse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dom fælder V-politiker: Færdig i politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dom fælder V-politiker: Færdig i politik
Opdateret 13. september 2019 kl. 12:00
Rudersdal - 13. september 2019 kl. 11:53
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er noget rigtig møg, og lige nu virker det helt uvirkeligt.

Sådan siger Venstre-politikeren Søren Hyldgaard til Frederiksborg Amts Avis fredag formiddag lige efter, at han har modtaget en dom i Landsretten. Her fik han ubetinget frakendt retten til at køre bil i et halvt år samtidig med, at han fik en bøde på 12.000 kroner.

Dommen fik han, fordi han i sommeren 2015 blev blitzet tre gange af politiets fotovogne på Lyngby Omfartsvej - to aftener og en weekend.

På strækningen er den tilladte hastighed normalt 90 kilometer i timen, men på grund af vejarbejde var hastighedsgrænsen sænket til 50 kilometer i timen.

Strengere straf i Byretten

Det kostede i første omgang Rudersdal-politikeren tre klip i kørekortet og en dom på et års ubetinget frakendelse af kørekortet samt en bøde på 21.000 kroner i Byretten i februar 2019.

- Politiet har frafaldet den ene sigtelse for at køre for stærkt, så derfor er dommen blevet mildere. Men den betyder stadigvæk, at jeg ikke er det, der hedder »valgbar«. Det betyder, at jeg er færdig i politik, siger Søren Hyldgaard til avisen.

Han fortæller, at han ligesom mere end 6000 andre bilister simpelthen ikke var opmærksom på den nedsatte hastighedsgrænse på Lyngby Omfartsvej.

- Forseelserne er fra sommeren 2015, men sagen har efterfølgende trukket ud, og derfor fik jeg først min dom her i 2019, lyder det kortfattet fra Søren Hyldgaard.

Ekstra straffet

Den lange sagsbehandling har betydet, at V-politikeren oven i sin dom er blevet ekstra straffet.

Valgbarhedsloven blev nemlig strammet i april 2018, og stramningen betød, at Hyldgaard ikke længere kunne erklæres valgbar på grund af dommen. Var dommen faldet før april 2018 havde den lokale politiker stadig været valgbar.

Artiklen fortsætter under billedet...

Billede

Søren Hyldgaard var klar til folketingsvalgkampen, men valgte at trække sig med øjeblikkelig virkning efter dommen i Byretten.


- Efter dommen i Byretten tog jeg straks konsekvensen og trak mig med øjeblikkelig virkning som kandidat for Venstre til Folketinget i Helsingør Kredsen. Samtidig tog jeg ulønnet orlov fra kommunalbestyrelsen i Rudersdal, hvor jeg sad som medlem af Byplanudvalget, Miljø- og Teknikudvalget samt Bycenterudvalget. Mit håb var, at Landsretten ville komme til en anden afgørelse, så jeg kunne genindtræde i det lokalpolitiske, men det håb er nu slukket. Det gør ondt, siger Søren Hyldgaard til Frederiksborg Amts Avis.

Dommen betyder også, at Hyldgaard ikke må genopstille ved kommunalvalget i 2021.

- Jeg har ikke tidligere fået klip i kørekort eller på nogen måde været på kant med loven. Men reglerne er sådan, at jeg nu får en karantæneperiode på tre år, og derfor kan jeg tidligst stille op igen ved kommunalvalget i 2025. Det vil jeg så overveje i den mellemliggende periode. Først skal jeg lige sunde mig lidt. Jeg er utrolig stolt over min lokalpolitiske indsats, og det vil jeg tænke tilbage på, siger Søren Hyldgaard til avisen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?