21. maj 2019
Engang kunne man stå på Severin Olesen Larsens grund og kigge ud over Furesøen. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Engang kunne man stå på Severin Olesen Larsens grund og kigge ud over Furesøen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Digter: Ingen modsætning mellem kristendom og naturvidenskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Digter: Ingen modsætning mellem kristendom og naturvidenskab
Rudersdal - 02. august 2018 kl. 10:13
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 87-årige Severin Olesen Larsen, der er pensioneret cand. polit., har netop udgivet sin fjerde digtsamling, Vejenes bog, som er præget af en interesse for menneskets forhistorie samt et kristent livssyn. Han har boet i Bistrup siden 1961, og det var et meget oplagt sted at havne.

- Det var jo et meget naturligt sted at flytte hen, når nu der var en grund, som jeg kunne bygge på. Men her er jo også en pragtfuld natur, og det er nemt at komme ind til København, hvor jeg i mange år arbejdede på seruminstituttet, siger Severin Olesen Larsen.

Om sine digte siger han, at de bærer præg, at han altid har været historisk interesseret.

- Jeg har altid været meget historisk interesseret og interesseret i menneskets forhistorie, og jeg ville gerne forsøge at give den historiske interesse et lyrisk udtryk. Der er så også kommet temmelig meget natur ind i digtene, fordi naturen også betyder en del for mig, siger Severin Olesen Larsen.

Når lyrik fungerer bedst, åbner den ifølge Severin Olesen Larsen op for verdener og visioner, som man som læser ellers ikke har adgang til.

- Jeg har ikke et voldsomt ønske om at påvirke læseren, men der er helt klart nogle digte, der er temmelig polemiske af natur, og som man kan hævde går ud på at ville påvirke folk. Men ellers er der mere tale om at ville bringe glæde til læseren, siger Severin Olesen Larsen.

Severin Olesen Larsen forklarer, at han også har et stort ønske om at ville sige noget til sin læser.

- Det handler først og fremmest om at forsøge at sammentænke menneskets eksistens med både en historisk virkelighed og naturen. Det handler om at opleve mennesket som et biologisk væsen og ikke blot som homo sapiens. Det er ikke bare et tænkende væsen men også et biologisk væsen, et dyr, og jeg mener bestemt, at det er værd at huske på, at vi netop også er et dyr, siger Severin Olesen Larsen.

På bagsiden af Vejenes bog står der blandt andet, at digtene er præget af et kristent livssyn. Severin Olesen Larsens far var præst, og på spørgsmålet om, om han også er kristen, svarer han:

- Ja, det kan man roligt sige.

Ifølge ham er der ingen modsætning mellem synet på mennesket som et dyr og det kristne livssyn.

- Det kan ikke nytte noget at påstå, at der er en modsætning mellem naturvidenskaben og kristendommen, siger Severin Olesen Larsen og uddyber:

- Jeg ser ikke nogen som helst modsætning mellem kristne tanker og det at beskæftige sig med mennesket som naturfænomen. Kristendom handler om menneskets eksistens, og naturvidenskaben handler om, hvordan hele udviklingen er foregået. Skabelsesberetningen skal jo ikke tages bogstaveligt, og det tror jeg også, at de fleste teologer vil give mig ret i.

Vejenes bog kan købes i boghandleren og på forlaget Queenswood's hjemmeside.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.