19. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: For få unge på erhvervsuddannelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: For få unge på erhvervsuddannelserne

Af Nicola Emily Larsen (K)
Kandidat til KV21

Rudersdal - 09. oktober 2021 kl. 15:30

I Rudersdal er det kun fem procent af de unge, som afslutter folkeskolen, der efterfølgende søger en erhvervsuddannelse - det er alt for få, og andelen er faktisk blandt de allerlaveste i hele landet.

På en erhvervsuddannelse er der 101 forskellige retninger - gymnasier har ca. 10. Begge åbner for videregående uddannelser inden for fx naturvidenskab, sprog og kultur. Mulighederne er mange.

Som ung ved jeg, hvordan det er at tage et stort valg efter folkeskolen, og her er det attraktive studiemiljø vigtigt. Det handler om fællesskab, sammenhold og plads til sjov. Derfor skal studiemiljøet på erhvervsuddannelserne være endnu bedre, så man ikke fravælger sin drømmeuddannelse, fordi studiemiljøet ikke er lige så godt som på det lokale gymnasie.

Det er ikke forkert, at mange i Rudersdal går i gymnasiet. Ud fra egen erfaring kan jeg dog sige, at alle ikke egner sig til gymnasiet. Det ses, når elever dropper ud eller ikke finder interesse i det faglige indhold. Derfor må vi formidle mulighederne ved erhvervsuddannelser - der er ikke én rigtig vej at gå. Der skal være plads til alle unge, alle drømme og alle ønsker.

Så lad os nu fortælle noget mere om erhvervsuddannelser og mulighederne, der findes.

Rejser du til udlandet i år?