30. oktober 2020
Tilsynets udtalelse er en anerkendelse af, at kommunalbestyrelsen har handlet ret, siger rudersdal-borgmester Erik Fabrin (V).
Tilsynets udtalelse er en anerkendelse af, at kommunalbestyrelsen har handlet ret, siger rudersdal-borgmester Erik Fabrin (V).
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bredasagen: Tilsynet frikender Fabrin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bredasagen: Tilsynet frikender Fabrin
Rudersdal - 17. maj 2011 kl. 04:00
Af Katrine Wied
Rudersdal: Borgmester Erik Fabrin (V) og Rudersdal Kommunalbestyrelse risikerede tvangsbøder, hvis ikke de havde handlet, som de har gjort og ændret sammensætningen af bestyrelsen i Gl Holtegaard Bredafonden. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
arrow Læs også: Grønt lys til Fabrin og fond

Sådan hedder det i en udtalelse, som Tilsynet i Region Hovedstaden netop har sendt til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Dermed går Tilsynet stik imod holdningen fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

- Når en kommunalbestyrelse bliver opmærksom på, at en kommunal repræsentation i en fondsbestyrelse er ulovlig, har den pligt til at bringe det ulovlige forhold til ophør uden unødigt ophold. Dette kan i praksis i nogle tilfælde ske ved, at fondens vedtægter ændres.. En kommunalbestyrelses undladelse af at bringe en ulovlig kommunal repræsentation til ophør vil kunne sanktioneres af den kommunale tilsynsmyndighed med tvangsbøde, skriver Tilsynet i udtalelsen.

Tilsynet har tidligere udtrykt støtte til Rudersdal Kommunes opfattelse af, at kommunalbestyrelsen ikke må besætte tre ud af fem pladser i Gl Holtegaard Bredafondens bestyrelse.

Men Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har holdt på, at selv om kommunalbestyrelsen har vedtaget at trække Claus Larsen (K) og Randi Mondorf (V) fra fondsbestyrelsen og fonden har ændret sine vedtægter, skulle de to blive siddende valgperioden ud. Styrelsen begrunder sig i et brev til Tilsynet med, at de to bestyrelsesmedlemmer var lovligt valgt.

Men også det afviser Tilsynet, fordi det mener, at grundlaget for deres deltagelse ikke var lovlig.

- Jeg er ikke jurist. For mig er det vigtigst, at loven bliver overholdt. Det er klart, at kommunalbestyrelsesmedlemmer ikke må have bestemmende indflydelse. Derfor har jeg også sagt, at der kun skal være to i fondsbestyrelsen, siger Claus Larsen (K).

Kommunalbestyrelsen i Rudersdal har i april vedtaget at udpege Erik Fabrin og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jens Bruhn (S) som repræsentanter til Gl Holtegaard Bredafondens bestyrelse i stedet for Claus Larsen og Randi Mondorf.

Erik Fabrin siger:

- Tilsynets udtalelse er en anerkendelse af, at kommunalbestyrelsen har handlet ret, at beslutningen om at ændre fondens bestyrelse er lovlig og at beslutningen om at trække to medlemmer står ved magt. Samtidig er det en angivelse af, at det er den nye bestyrelse, der sidder.

I sin udtalelse opfordrer Tilsynet endvidere Erhvervs- og Selskabsstyrelsen til at redegøre for, hvorfor den mener, at Claus Larsen og Randi Mordorf skal blive siddende i fondens bestyrelse valgperioden ud.

- Jeg synes, det er meget tilfredsstillende, at Tilsynet nu træder i karakter og får udredet de misforståelser, der har været i denne sag, siger Erik Fabrin.

Det var mandag ikke muligt at få en kommentar fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.
arrow Fabrin fortætter i Breda-fonden
28. april 2011 kl. 04:00 Opdateret: kl. 08:04
arrow LokalListen om Breda: Gå af, Fabrin
27. april 2011 kl. 11:51 Opdateret: kl. 11:51
arrow Fabrin giver husly til endnu en ven
22. marts 2011 kl. 09:27 Opdateret: kl. 08:58
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?