23. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bredafond skal ændre vedtægter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bredafond skal ændre vedtægter
Rudersdal - 25. februar 2011 kl. 12:37
Af Lars Ramlow
Rudersdal: Gl. Holtegaard-Bredafonden skal ændre sine vedtægter. De strider mod kommunallovgivningen.

Det slår statsforvaltningen fast i en skrivelse til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Statsforvaltningen fastslår også, at Gl. Holtegaard-Bredafonden ikke fuldt ud kan sidestilles med Vedbæk Havn-sagen.
arrow Læs også: Grønt lys til Fabrin og fond

Alligevel når statsforvaltningen frem til det samme resultat - nemlig at Rudersdal ikke må have bestemmende indflydelse i Gl. Holtegaard-Bredafonden. Statsforvaltningen bruger blot en anden paragraf i den kommunale styrelseslov, end den Rudersdal Kommune havde brugt.

- Tilsynet fastslår, at kommunalbestyrelsen handlede helt korrekt, da vi den 22. december ændrede vores repræsentation i Gl. Holtegaard-Bredafonden. Dermed er kommunalbestyrelsen ude af den sag, og der er ikke flere problemer i det. Tilbage er så et problem for fonden, og det er ikke et offentligt anliggende. Det er en sag mellem fonden og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, at vedtægterne skal bringes i orden, siger Rudersdals borgmester, Erik Fabrin (V).

Han fortsætter

- Forvirringen i denne sag er opstået, fordi Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har "kloget" sig i kommunale forhold og i den kommunale lovgivning. Men med statsforvaltningens svar til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, så kan der ikke længere være tvivl om, at kommunalbestyrelsen har handlet helt korrekt.

Men statsforvaltningen peger på et andet problem. Ifølge lovgivningen må Erik Fabrin nemlig ikke være "født" formand for Gl. Holtegaard-Bredafonden, sådan som det ellers står i fundatsen. Fondens vedtægter skal derfor laves om.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.
arrow Bredasagen: Tilsynet frikender Fabrin
17. maj 2011 kl. 04:00 Opdateret: kl. 22:21
arrow Fabrin fortætter i Breda-fonden
28. april 2011 kl. 04:00 Opdateret: kl. 08:04
arrow LokalListen om Breda: Gå af, Fabrin
27. april 2011 kl. 11:51 Opdateret: kl. 11:51
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?