25. februar 2021
Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), undrer sig over, hvorfor kommunerne ikke kan få eksperternes vurderinger og anbefalinger, som regeringen træffer beslutninger ud fra. Foto: Lars Sandager Ramlow
Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), undrer sig over, hvorfor kommunerne ikke kan få eksperternes vurderinger og anbefalinger, som regeringen træffer beslutninger ud fra. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester savnede bud på lokale lempelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester savnede bud på lokale lempelser
Rudersdal - 22. februar 2021 kl. 15:42
Af Lars Sandager Ramlow

Regeringen havde mandag inviteret landets borgmestre til at deltage i et virtuelt møde, hvor justitsminister Nick Hækkerup (S) på vegne af regeringen ville i dialog med kommunerne. Efter mødet sagde Jens Ive:

- Vi fik desværre ingen bud på en lokal genåbning eller lokale lempelser af restriktionerne. Jeg blev orienteret om, at regeringen havde modtaget eksperternes vurderinger, og at regeringen nu skulle tage stilling til, hvad den så ville gøre.

Rudersdals borgmester oplyser, at der på mødet var en god og konstruktiv dialog:

- På regeringens vegne kvitterede ministeren for kommunernes indsats ved skoleåbningerne for 0.-4. klasse. Samtidig kom regeringen med en appel til os at løfte opgaven, hvis den vælger at åbne for 5.-10. klasse. Vi blev også bedt om at teste medarbejdere og elever to gange ugentligt, ligesom regeringen gerne så, at alle elever var testet før »første skoledag«, fortæller Jens Ive.

Elevernes sociale kontakt

Han håber, at regeringen prioriterer at åbne skolerne:

- Den sociale kontakt betyder utroligt meget for eleverne. En genåbning behøver jo ikke at betyde, at eleverne skal tilbage fra mandag til fredag fra 08.00-15.00. Man kunne eventuelt kombinere den virtuelle undervisning med fremmøde i nogle timer om ugen og forskudt klasserne imellem.

Udover at han savnede bud på lokal genåbning eller lokale lempelser af restriktionerne, så savnede han også en udmelding om, hvad der skal ske med de mindre detailhandlende:

- Flere forretninger er under et ekstremt pres. Hvad skal der ske nu? Det synes jeg, regeringen bør melde ud om. Og når det er sagt, så undrer det mig, at vi som kommuner ikke kan få indsigt i eksperternes vurderinger og anbefalinger. Som det har været fra dag 1, så får vi ikke de bagvedliggende vurderinger, som regeringen træffer beslutninger ud fra. Det vil ellers give mening, at dette blev lagt frem, så vi endnu mere konkret vidste, hvad vi skulle forholde os til. Jeg kunne godt tænke mig lidt mere gennemsigtighed, lyder opfordringen fra V-borgmesteren.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?