24. juni 2021
Her ses den siddende bestyrelse for Lions Park Birkerød, som Rudersdal Kommune ikke mener er legitim. Fra venstres ses de to politisk udvalgte bestyrelsesmedlemmer, Pia Grøhn Lorentsen og Nelli Modeweg-Hansen - begge medlemmer af Venstre i Rudersdal. Herefter ses Niels Holm, bestyrelsesformand Erik Bjørn Andersen og Holger Menne Christiansen. Til højre er det forretningsfører Bjarne Johnsen. Foto: Lars Sandager Ramlow
Her ses den siddende bestyrelse for Lions Park Birkerød, som Rudersdal Kommune ikke mener er legitim. Fra venstres ses de to politisk udvalgte bestyrelsesmedlemmer, Pia Grøhn Lorentsen og Nelli Modeweg-Hansen - begge medlemmer af Venstre i Rudersdal. Herefter ses Niels Holm, bestyrelsesformand Erik Bjørn Andersen og Holger Menne Christiansen. Til højre er det forretningsfører Bjarne Johnsen. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester om konflikt: Lions har afvist kommunens udstrakte hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Borgmester om konflikt: Lions har afvist kommunens udstrakte hånd

Rudersdal Kommune har opfordret til mægling for at finde en løsning på den fastlåste situation omkring Lions Park Birkerød af hensyn til beboere og medarbejdere. Opfordringen er blevet afvist, oplyser borgmesteren.

Rudersdal - 11. december 2020 kl. 19:56
Af Lars Sandager Ramlow

Striden mellem Rudersdal Kommune og Lions Park Birkerød fortsætter - og meget tyder nu på, at striden kan ende for domstolene.

arrow Læs også: Lions administrator om konflikt: Vi vil gerne i mægling

Rudersdal Kommune har ifølge borgmester Jens Ive (V) forsøgt at strække hånden frem og foreslået en mægling hos Mæglingsinstituttet under Voldgiftsinstituttet, der er en neutral »institution«. Men forslaget er blevet afvist.

Gennem de seneste måneder har der hersket dyb uenighed mellem parterne, hvor stridens kerne er »magt«.

Uenigheden går blandt andet på, hvem der har ret til at udpege medlemmer af bestyrelsen på Lions Park Birkerød og om den siddende bestyrelses beslutninger er legitime eller ej.

Sagen er dybt kompliceret, og både bestyrelsen for Lions Park Birkerød og Rudersdal Kommune har indhentet rapporter fra højtagtede advokatvirksomheder, der støtter de respektive parters synspunkter.

Ikke udsigt til enighed

Efter måneder strid, der har været beskrevet her i Frederiksborg Amts Avis, er Rudersdal Kommune nået frem til, at det ikke er muligt at blive enige. Vurderingen er, at parterne står alt for langt fra hinanden og har meget forskellige opfattelser af både jura, økonomi, og hvem der har udpegningsretten af bestyrelsesmedlemmer til Lions Park Birkerød.

I en mail til Frederiksborg Amts Avis skriver Rudersdal Kommune derfor:

- Der er derfor risiko for, at sagen i sidste ende kan lande i et langt, tidskrævende og omkostningstungt forløb, hvis uenigheden skal afklares ved domstolene.

Situationen er uholdbar

Borgmester Jens Ive, Rudersdal Kommune, siger i den forbindelse:

- Desværre er der kun tabere i denne fastlåste og uholdbare situation. Først og fremmest er det beboerne og medarbejderne, som bliver brikker i en kamp om bestyrelseslegitimitet og dermed ret til at træffe beslutninger på Lions Parks vegne. Risikoen er, at plejehjemmet mister fokus på det der er vigtigt: plejen og det sundhedsfaglige. Samtidig skaber den fortsat uafklarede situation naturligt nok utryghed blandt medarbejderne, lyder fra Jens Ive.

Han forklarer videre, at det er på den baggrund, at Rudersdal Kommune har henvendt sig til bestyrelserne i Lions Club Hillerød og Lions Club Søllerød og opfordret til en mægling, der kort beskrevet skal skabe grundlag for en aftale om, hvem der har retten til at udpege bestyrelsesmedlemmer til Lions Park Birkerød.

- Vi har som kommune foreslået, at de to klubber hver udpeger én deltager, som har mandat til at indgå i mæglingsforløbet hos Mæglingsinstituttet. Vi har desuden tilbudt at dække omkostningerne i forbindelse med mæglingsforløbet, som vi i øvrigt ikke selv skulle have deltaget i, oplyser borgmesteren.

Rudersdal Kommune havde givet Lions Club Hillerød og Lions Club Søllerød frist til i onsdags den 9. december til at svare på kommunens fremstrakte hånd og opfordring til mægling.

Ærgerlig borgmester

- Lions Club Søllerød har givet tilsagn om at deltage i et mæglingsforløb, mens Lions Club Hillerød desværre har afslået tilbuddet om at søge uenighederne løst gennem mægling, lyder det fra Jens Ive, der fortsætter:

- Jeg skal ærlig indrømme, at jeg er noget forundret og meget ærgerlig. Jeg synes, at Lions Club Hillerød spiller højt spil. Det er et spil med alt for høje indsatser, for det er beboerne og medarbejderne, som kommer til at lide under den fortsat uafklarede situation.

Jens Ive understreger, at fokus først og fremmest er på beboerne.

Politikere ønsker ro

- Vi har over de seneste måneder noteret os en række forhold, som ikke på nogen måde lever op til den service og de rammer, vi ønsker at tilbyde kommunens borgere. Men en enig Kommunalbestyrelse ønsker også at skabe ro omkring Lions Park Birkerød og få sat fokus på det fremadrettede. Vi skal have sikret korrekt sundhedsfaglig dokumentation, overholdelse af sundhedsfaglige retningslinjer og tilvejebringelse af den rigtige ledelsesmæssige fokus og bemanding. Derfor rakte vi hånden ud, og vi havde både håbet og forventet, at begge de to involverede Lions Clubber havde grebet den, lyder det fra borgmesteren.

arrow Striden i Lions set fra to sider
23. oktober 2020 kl. 05:22 Opdateret: kl. 16:42
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?