13. december 2018
Den netop offentliggjorte rapport om en tilpasning af det kommunale tilskuds- og udligningssystem mangler af tage højde for hovedstadsudligningen og for underkompensering, siger Rudersdals borgmester, Jens Ive (V).
Den netop offentliggjorte rapport om en tilpasning af det kommunale tilskuds- og udligningssystem mangler af tage højde for hovedstadsudligningen og for underkompensering, siger Rudersdals borgmester, Jens Ive (V).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Udlignings-arbejde savner essensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Udlignings-arbejde savner essensen
Rudersdal - 23. februar 2018 kl. 05:47
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udligningssystemet er forældet og rammer blandt andre Rudersdal helt urimeligt skævt.

Det har kommunens borgmester Jens Ive (V) peget på i Frederiksborg Amts Avis igen og igen gennem de seneste år. Derfor skulle man måske også umiddelbart tro, at han var begejstret for den netop offentliggjorte rapport med forslag til en tilpasninger af det kommunale tilskuds- og udligningssystem som Økonomi- og Indenrigsministeriets Finansieringsudvalg har udarbejdet. Men sådan forholder det sig ikke.

- Udligningsordningen bør tænkes helt om. Desværre har det ikke ligget i det kommissorium Finansieringsudvalget har siddet med. Her kommer man slet ikke ind på et af hovedproblemerne i min optik - nemlig Hovedstadsudligningen - ligesom der heller ikke tages højde for nogle af de parametre, hvor nogle kommuner over- eller under-kompenseres, lyder det fra Jens Ive i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Ved årsskiftet forklarede han blandt andet, at Rudersdal Kommune underkompenseres med cirka 280 millioner kroner i de kommende fire år alene på ældreområdet i det kommunale udligningssystem.

- Det er rigtig godt, at der på Christiansborg nu tages fat på udligningssystemet. Den fremlagte rapport forholder sig sagligt til den snævre opgave, der er blevet stillet, men det interessante i den kommende tid bliver de politiske diskussioner, siger Jens Ive.

Den radikale Court Møller er delvist enig:

- Det skal blive spændende at se, hvad det ender med. I rapporten er opstillet fem forskellige modeller, og jeg havde nok på forhånd frygtet, at alle nye modeller ville pålægge Rudersdal mere udligning. Men det er ikke tilfældet. Jeg synes, at udregningerne viser, at den nuværende model for udligning rammer Rudersdal Kommune urimeligt. Derfor vil det være meget glædeligt, hvis det ender med et resultat, der tilgodeser Rudersdal, lyder det fra Court Møller, der skynder sig at tilføje:

- De positive tal kan dog vise sig at være fugle på taget. Nu må vi se, hvad det ender med.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag...

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk