22. august 2019
I løbet af ugen har der været problemer med petroleum-forurening i Carinaparken og Pilgårdsparken i Birkerød, hvor beboerne har kunnet lugte forureningen fra kloakken.
I løbet af ugen har der været problemer med petroleum-forurening i Carinaparken og Pilgårdsparken i Birkerød, hvor beboerne har kunnet lugte forureningen fra kloakken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligområde ramt af forurening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligområde ramt af forurening
Rudersdal - 11. februar 2018 kl. 13:31
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I løbet af sidste søndag - den 4. februar - modtog Rudersdal Kommunes forsyningsselskab Novafos henvendelser fra beboere i området omkring Pilegårdsparken og Carinaparken i Birkerød, fordi borgerne oplevede lugtgener fra deres kloakker.

- Der var nogle beboere, som kunne lugte noget, og de henvendte sig til forsyningen, som var ude og undersøge sagen, men de kunne ikke finde noget på det tidspunkt, siger Maria Nielsen, der er miljøchef i Rudersdal Kommune.

- Om mandagen arbejdede vi så videre med sagen for at finde ud af, hvad det var, der foregik. Vi troede i første omgang, at der var tale om en olieforurening, men det har vi kunnet udelukke i starten af ugen, siger Maria Nielsen.

Ifølge miljøchefen er der i stedet tale om petroleumsforurening, der trænger ind i kloakledningen på et 30 meter langt stykke på et grønt areal mellem erhvervsområdet ved Bregnerødvej og Pilegårdsparken.

- Vi har lokaliseret, hvor problemet opstår, men vi ved endnu ikke, hvad der forårsager problemet. Torsdag (den 8. februar, red.) fik vi svar på prøverne, hvor vi fik at vide, at der var tale om petroleum. Vi har haft spulet kloakkerne i området for at prøve at få det væk, fordi vi troede, at der var tale om et spild, men det kom så tilbage igen, siger Maria Nielsen.

Ifølge kommunens hjemmeside fortsætte arbejdet med at lokalisere, hvorfra petroleumsforureningen stammer. Dele af det omtalte grønne areal har tidligere været anvendt til affaldsoplagring, og det undersøges, om forureningen kan stamme derfra.

- Vi har i halvanden dag arbejdet på at spule kloakkerne og få dem tv-inspiceret. Det er jo lidt af et projekt, når der er tale om så lang en kloakledning, så der arbejder stadig på at få den renset . Vi har cirka 30 meter tilbage, som vi arbejder på at få oprenset. Hvis problemet så forsvinder, har der været et spild, men det kan også vise sig, at der er en tilkobling på kloakledningen fra gamle dage, som vi ikke kender noget til, eller det kan vise sig, at der er brud på ledningen, siger Maria Nielsen.

Søndag den 11. februar kan man læse på kommunens hjemmeside, at beboerne i området stadig opfordres til at udvise forsigtighed, og søger læge, hvis man bliver dårlig, tildækker afløbsriste med et våde håndklæder eller taper riste over med gaffatape, skyller jævnligt ud i toilettet og lader vandhaner løbe et stykke tid, sørger for at samtlige vandlåse er fyldt med vand og lufter jævnligt grundigt ud i huset.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.