17. juni 2021
En mandlig boksetræner fra Rudersdal Bokseklub er onsdag formiddag ved Retten i Lyngby blevet idømt 1 år og ni måneders fængsel for voldtægt af en pige, der var hans bokseelev.
En mandlig boksetræner fra Rudersdal Bokseklub er onsdag formiddag ved Retten i Lyngby blevet idømt 1 år og ni måneders fængsel for voldtægt af en pige, der var hans bokseelev.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boksetræner skal i fængsel for voldtægt af 15-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boksetræner skal i fængsel for voldtægt af 15-årig
Opdateret 10. januar 2018 kl. 12:01
Rudersdal - 10. januar 2018 kl. 11:49
Af Joram G. Menzer

Den mandlige boksetræner fra Rudersdal Bokseklub, der ved Retten i Lyngby blandt andet stod tiltalt for i 2014 at have voldtaget en 15-årig pige, som han var boksetræner for, er blevet idømt et år og ni måneders fængsel.

arrow Læs også: Tiltalt for voldtægt: Elev tog selv initiativ til sex

Derudover blev han midlertidigt frakendt retten til erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsinteresser at beskæftige sig med børn og unge under 18 år.

Ligesom han skal betale en erstatning på 50.000 kroner til den i dag 18-årige kvinde, som han er dømt for at voldtage. Derudover skal den nu dømte boksetræner betale sagens omkostninger.

- Udgangspunktet for dommen er, at to dommere lægger den forurettedes forklaring til grund uden fravigelser, mens en dommer synes, at de to forklaringer står overfor hinanden på en sådan måde - og af hensyn til den lange tid, der er gået i sagen - at man ikke ville lægge vægt på hendes forklaring, sagde dommer Ulrik Finn Jørgensen under domsafsigelsen.

Dommen blev efterfølgende anket til frifindelse, og den tiltaltes forsvarsadvokat, Martin Leth Hansen, siger, at han og hans klient er positive i forhold til en frikendelse i landsretten.

- Vi er meget uenige i dommen, og vi må konstatere, at der med en 2-1 afgørelse i dommerpanelet også har været uenighed. Så der er al mulig grund til at anke sagen og håbe og tro på et andet resultat i landsretten, siger Martin Leth Hansen.

Anklageren, Christina Schønsted, begærede den dømte boksetræner varetægtsfængslet, hvilket Retten i Lyngby afviste.

Anklageren gik efter en straf på to år og seks måneder, men hun er tilfreds med de et år og ni måneder, som boksetræneren blev idømt.

- Jeg er meget godt tilfreds med dommen og strafudmålingen. Det vigtigste var, at han blev kendt skyldig, og retten lagde vægt på den forurettedes forklaring, siger Christina Schønsted.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?