22. oktober 2019
Helle Kayerød fra Nærum har opfundet DolphinEyes, som skal holde den sviende sæbe ude af badende børns øjne og dermed gøre badningen mindre stressende for børn og forældre.
gallery icon

Se billedserie

Helle Kayerød fra Nærum har opfundet DolphinEyes, som skal holde den sviende sæbe ude af badende børns øjne og dermed gøre badningen mindre stressende for børn og forældre.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnetårer i brusebadet skal være en saga blot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnetårer i brusebadet skal være en saga blot
Opdateret 07. januar 2016 kl. 10:41
Rudersdal - 06. januar 2016 kl. 06:50
Af Joram Gregers Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sviende sæbe i øjnene og efterfølgende børnetårer er formentlig en situation, de fleste mennesker kan genkende. Det kan i hvert fald Helle Kayerød fra Nærum, men står det til opfinderen og iværksætteren skal det være slut i fremtiden. Hun har nemlig opfundet masken DolphinEyes, der skal holde sæben ude af badende børns øjne og dermed gøre badeseancen mindre smertefuld og stressende for børn såvel som for forældre.

- Da jeg fandt på ideen, havde jeg selv to mindre børn, som ikke var super glade for at få vasket hår, og når man så går i svømmehallen, så står der nærmest altid børn og græder, når de skal have vasket hår, siger Helle Kayerød til Frederksborg Amts Avis.

- Jeg begyndte at tænke på, om man ikke kunne gøre noget, for vi har alle prøvet med svømmebriller eller vaskeklude, men ingen af delene løser problemet. Med svømmebriller kan man lukke øjnene inde, men hvis du nu har en datter, som jeg har, så har du sådan en elastik hele vejen rundt om hovedet, og så er det faktisk ikke så let at vaske hår. Mens vaskekluden for det første ikke vandtæt, og for det andet lukker du øjnene på børnene. Og det er faktisk et af de store problemer, som man måske ikke lige tænker over, men børn kan have svært ved at holde balancen, når man lukker øjnene på dem, siger Helle Kayerød.

Alt i alt kan det føre til en ganske stressende situation for forældrene og selvfølgelig ikke mindst børnene, som kan føle sig utrygge ved situationen.

- En stor del af at børn blive kede af det, når de skal have vasket hår, er faktisk, fordi de ikke kan se, hvad der sker, siger Helle Kayreød.

DolphinEyes er ganske simpel at bruge. I toppen af masken sidder en selvklæber, som man sætter fast i barnets tørre pande. Herefter kan barnet så med åbne øjne - og i god balance - følge med i hårvasken. Mens brugsanvisningen er simpel, har udviklingen af produktet til gengæld været anderledes kompliceret. For det første kan man ikke bare bruge en hvilken som helst selvklæber til masken. Den skal nemlig leve op til en række krav, hvor det blandt andet er vigtigt, at den kan bøjes, så den følger barnets pande og samtidig lukker tæt, så vand og sæbe holdes ude. Helle Kayerød har derfor testet intet mindre en 63 klæbere i løbet af seks år for at finde frem til den helt rigtige model. I den periode har hendes børn været flittigt brugt som forsøgskaniner.

- Mine børn har været mange gange i bad, og de har afprøvet mange forskellige udgaver af masken, griner Helle Kayerød, der har såkaldt provisorisk beskyttelse i Danmark, mens hun har patent i USA og Japan, ligesom hun har verserende patent i Europa. Patentreglerne kan ifølge Helle Kayerød være noget af det mest vanskelige ved at være opfinder og iværksætter.

- Hvis du er en stor virksomhed, har du patent-agenter, som kan gennemføre de processer, men når du er selvstændig iværksætter, har du ikke nødvendigvis prøvet det før, og du har ikke en afdeling af medarbejdere, som kan gøre det for dig, siger Helle Kayerød, der er uddannet ingeniør og har arbejdet for Coloplast og Novo Nordisk, hvorfra hun har erfaring med patenter.

- Men mange har jo ikke den erfaring, og der er mange regler, man skal være opmærksom på, som mange måske slet ikke har kendskab til. Hvis du for eksempel søger patent i Danmark, er der nogle tidshorisonter, du skal overholde, og hvis ikke du gør det, kan du ikke søge patent i det næste land. Jeg kender flere iværksættere, som står med et patent i Danmark, men som ikke kan få patent i andre lande. Når du indleverer en ansøgning om patent, har du 18 måneder til at søge i andre lande, og hvis ikke den tidsperiode bliver overholdt, kan du ikke få patent i andre lande, siger Helle Kayerød, der synes, at det er ærgerligt, at det kan være så omstændeligt at søge patenter.

- Hvis man skal skabe arbejdspladser i Danmark, og vi skal vokse og styrke den danske økonomi, så bliver vi jo nødt til at komme ud over vores grænse med vores produkter, siger Helle Kayerød.

DolphinEyes blev lanceret i oktober og kan indtil videre kun købes på hjemmesiden www.dolphineyes.dk, men Helle Kayerød arbejder på at få sin opfindelse afsat til danske supermarkeder, ligesom den formentlig snart vil kunne købes på Matas' hjemmeside.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.