21. november 2018
Fra den 1. maj er der ifølge formanden for Børne- og Skoleudvalget, Daniel E. Hansen (V), ikke flere børn indskrevet i Børnehaven Skovmærket i Holte, hvorfor den må lukke.
Fra den 1. maj er der ifølge formanden for Børne- og Skoleudvalget, Daniel E. Hansen (V), ikke flere børn indskrevet i Børnehaven Skovmærket i Holte, hvorfor den må lukke.
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnehave mister børn og må lukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehave mister børn og må lukke
Opdateret 13. februar 2018 kl. 11:35
Rudersdal - 13. februar 2018 kl. 06:24
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først var planen, at den selvejende institution Børnehaven Skovmærket i Holte, fra den 1. maj skulle flytte til lokaler i den kommunale vuggestue Egebakken, fordi børnehaven kun havde syv indskrevne børn fra den dato. Men forældrene til de syv resterende børn i Skovmærket, hvor der er plads til cirka 20 børn i alderen tre til fem år, fik ifølge formanden for Børne- og Skoleudvalget, Daniel E. Hansen (V), tilbud om at ønske en anden plads, hvis de ikke ville flytte med til Egebakken.

Det har de syv forældrepar valgt at gøre, og de har alle sammen fået deres ønske opfyldt, oplyser Daniel E. Hansen. Det betyder også, at Børnehaven Skovmærket, der er en af fire institutioner under den selvejende områdeinstitution Ruderen, lukker fra den 1. maj.

- Ruderen kunne ikke drive en selvejende institution med syv børn, og der var kun yderligere to børn til start efter 1. maj 2018 og helt frem til 1. maj 2019. Da det er en selvejende institution, har institutionen en driftsoverenskomst med kommunen. Den kan de opsige, hvorefter den udløber ni måneder efter. Det vil give et stort underskud, som Ruderen skal dække via de øvrige tre børnehuse i Ruderen. I sidste ende er kommunen nødt til at dække underskud ved lukning af selvejende institutioner. Ved at gå aktivt ind i lukningen, minimerer kommunen et potentielt underskud, siger Daniel E. Hansen tirsdag i Frederiksborg Amts Avis.

Hvad betyder det for diversiteten i udbuddet af børnepasningstilbud i kommunen, at Skovmærket lukker?

- At der er en 20 børns børnehave mindre i kommunen. Vi kan fastholde stor diversitet mellem større og mindre, men det er vanskeligt for kommunen at fastholde en 20 børns børnehave, hvis forældrene ikke søger den. Skovmærket er en god institution, men den søges ikke.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk