18. marts 2019
Blixen Klub Rudersdal har allerede oplevet stor tilgang, og inden klubben har rundet et halvt år på bagen, har det været nødvendigt at finde nye lokaler for at huse de mange medlemmer. Her er det fra venstre mod højre Søs Stadil fra styregruppen, formand Lotte Rasmussen og presseansvarlig Birgit Dissing.  Foto: Joram G. Menzer
Blixen Klub Rudersdal har allerede oplevet stor tilgang, og inden klubben har rundet et halvt år på bagen, har det været nødvendigt at finde nye lokaler for at huse de mange medlemmer. Her er det fra venstre mod højre Søs Stadil fra styregruppen, formand Lotte Rasmussen og presseansvarlig Birgit Dissing. Foto: Joram G. Menzer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blixen Klub har bragende succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blixen Klub har bragende succes
Rudersdal - 06. juli 2018 kl. 06:53
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter succes i flere andre kommuner er der nu også blevet oprettet en Blixen Klub i Rudersdal, som allerede har måttet rykke lokaler på grund af den store tilslutning. Blixen Klub er en klub for kvinder, der ønsker nye fællesskaber og netværk med kvinder i deres aldersgruppe. Rudersdals Blixen Klub er for kvinder over 50 år, og aktiviteterne spænder over foredrag, aktiviteter og udflugter.

Da klubben startede holdt den til i Frivilligcenter Rudersdal i Kulturcenter Mariehøj, men de lokaler er allerede nu blevet skiftet ud med nogle større af slagsen på Havarthigården.

- Vi er simpelthen vokset ud af lokalerne allerede, så nu har vi skiftet lokaler, siger Søs Stadil, som er medlem af Blixen Klub Rudersdals styregruppe.

Klubben er siden den stiftende generalforsamling den 5. april nået op på over 60 betalende medlemmer.

- Det er jo et ret imponerende tal, som fortæller noget om behovet og interessen for sådan en klub, siger Søs Stadil.

Inspirationen til Blixen Klub kommer fra den mandlige pendant Hemingway Club, der blandt andet også findes i Rudersdal og Hørsholm. Afdelingen i Rudersdal afholder i øvrigt også sine møder på Havarthigården, og Birgit Dissing, der er presseansvarlig i Blixen Klub Rudersdal nævner da også netop Hemingway Club som sin indgang til Blixen Klub.

- Jeg har en mand, som var med til at starte en Hemingway Club i Rudersdal, og det har også været en kæmpe succes. De startede for halvandet år siden, og de er i dag 80 medlemmer, og de har en venteliste, så de nu laver en parralel-gruppe, siger Birgit Dissing, som fortsætter:

- Hver torsdag når han kom hjem fra et møde, hørte jeg om deres arrangementer, hvor de blandt andet har haft nogle meget inspirerende foredrag, og så tænkte jeg: »Hold da op, det lyder spændende«. Så jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg gerne ville være en del af Blixen Klub Rudersdal.

Lotte Rasmussen, der er formand for Blixen Klub Rudersdal, supplerer:

- Vi har faktisk temmelig mange medlemmer i klubben, hvis mænd kommer hjem og fortæller om lignende oplevelser, og som derfor er blevet inspireret til at være medlem af Blixen Klub.

Formanden pointerer, at en stor del af bevæggrunden for at starte Blixen Klub Rudersdal er at skabe et socialt netværk blandt kvinder over 50 år, ligesom hun understreger, at Frivilligcenter Rudersdal, som indkaldte til det først informationsmøde om Blixen Klub Rudersdal har været en uvurderlig initiativtager til og fødselshjælper på klubben.

- Vores kerneopgave som styregruppe er at arrangere foredrag, som er på et rimelig højt niveau, som kommer bredt ud. Derudover kan der også kommer nogle andre interessegrupper såsom en bridge-gruppe, men de grupper er selvstyrende. Vi vil gerne facilitere at folk finder hinanden i alle mulige former for fællesskaber, siger Lotte Rasmussen.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.