25. november 2017
Der bliver danset og sunget igennem  fra publikums side, når bandet »Hit med 80?erne« gæster MantziusLive i Birkerød.
gallery icon

Se billedserie

Der bliver danset og sunget igennem fra publikums side, når bandet »Hit med 80?erne« gæster MantziusLive i Birkerød.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Birkerød tæller ned til 80'er-fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birkerød tæller ned til 80'er-fest
Rudersdal - 16. marts 2017 kl. 06:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke hver dag, at danske orkestre har 25 års jubilæum. Og det er slet ikke hver dag, at et orkester har spillet 80'er musik, stort set siden årtiet sluttede. For Danmarks mest populære 80'er-orkester er det imidlertid sådan, det hænger sammen. 2017 er 25 års jubilæumsår for »Hit med 80'erne«, som debuterede i julen 1992. Og på fredag den 24. marts klokken 20.00 kommer bandet igen til Birkerød.

- I 90'ernes begyndelse startede det som en spøg, en parentes og et ønske om at spille til de kommende 30 års fødselsdage. Det endte med at blive et lille, dansk stykke musikhistorie. For publikum tog fra starten godt imod den lidt pudsige ide med udelukkende at spille de danske hits fra det, der siden er blevet kaldt danskrockens guldalder, siger Kurt Nielsen, trommeslager i Hit med 80'erne forud for koncerten i Birkerød.

Han fortsætter:
- Med årene blev jobbene større og større, publikum voksede, og pludselig var det landsdækkende tv, festivaler, open air-arrangementer og landets mest anerkendte spillesteder, der tog imod os. De senere år har vi spillet en lang række udsolgte koncerter over hele Danmark. Faktisk er sangene fra Poul Schlüters og Preben Elkjærs årti mere populære end nogensinde. Det var der ikke rigtig nogen, der forudså dengang i den kolde krigs årti, hvor Tøsedrengene, Dodo & The Dodo's, Rocazino, RayDeeOhh, News, TV2, Danseorkestret og alle de andre sprøjtede hits ud og solgte plader i et tempo, som i dag er helt uhørt. Imens forsikrede førnævnte Schlüter, at der ikke var fejet noget ind under gulvtæppet, Elkjær med hul på buksebagen brændte straffespark i EM-semifinalen mod Spanien, og senere faldt Berlin-muren. I pastelfarvede habitjakker og Ecco-sko stod vi det hele igennem. Dengang. Her i 2017 fejrer vi det hele, understreger trommeslageren.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag....

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk