13. december 2019
Køkkenholdet på Plejecenter Frydenholm består fra venstre af ernæringsassistenterne Lone Bæk Pedersen, Maj-Britt Toftedal, Emma Trøllund Andresen, Christina Aukje Pedersen og økonoma Heidi Lindeblad. De er modtagere af sølv-diplomet (på bordet) i ordningen » Det Økologiske Spisemærke«, som ligger under Fødevarestyrelsen og Økologisk Landsforening. Derudover er de fem stolte kvinder nu også i finalen i  Dansk Landbrug og Fødevarers konkurrence »Økologiske Køkkenroser«. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Køkkenholdet på Plejecenter Frydenholm består fra venstre af ernæringsassistenterne Lone Bæk Pedersen, Maj-Britt Toftedal, Emma Trøllund Andresen, Christina Aukje Pedersen og økonoma Heidi Lindeblad. De er modtagere af sølv-diplomet (på bordet) i ordningen » Det Økologiske Spisemærke«, som ligger under Fødevarestyrelsen og Økologisk Landsforening. Derudover er de fem stolte kvinder nu også i finalen i Dansk Landbrug og Fødevarers konkurrence »Økologiske Køkkenroser«. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Plejecenter er et økologisk fyrtårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Plejecenter er et økologisk fyrtårn
Rudersdal - 13. juli 2019 kl. 05:41
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboere på et plejehjem er på deres sidste rejse i livet. De er afhængige af hjælp, og på Plejecenter Frydenholm i Holte går personalet hver eneste dag op i at gøre en forskel, så beboerne har det så godt som muligt. Sådan er det blandt andet i plejecentrets tre køkkener, som Frederiksborg Amts Avis har besøgt. Her lyser engagementet og den faglige stolthed ud af de fem kvinder, der udgør køkkenholdet.

Og at de gør det godt, er der ingen tvivl om. Plejecenter Frydenholm i Holte er nemlig sammen med Skjulhøjgård i København de to finalister i kampen om at vinde Dansk Landbrug og Fødevarers konkurrence »Økologiske Køkkenroser«, der afgøres til september.

- Frydenholm har haft mulighed for at søge deltagelse i konkurrencen, fordi vi i kraft af vores nye stuktur er blevet kommunalt frisat og derfor har nogle andre muligheder end mange andre plejecentre. I Rudersdal er det politisk besluttet, at alle køkkener i kommunen skal være minimum 60 procent økologiske. Som frisatte er vi ikke underlagt de samme begrænsninger, som vi var før i tiden. Vi kan blandt andet eksperimentere i højere grad, og det gør vi blandt andet i køkkenet, fortæller Maj-Britt Toftedal, der er ernæringsassistent og tovholder på Økologiske Køkkenroser.

Plejecenter Frydenholm er i tre etager, hvor hver etage har et køkken, der er integreret med fællesrummet. Det betyder, at beboerne ofte bliver inddraget i processerne - blandt andet med at skrælle de altid økologiske kartofler.

Udover Maj-Britt Toftedal består køkkenholdet af fire andre medarbejdere. En af dem er Heidi Lindeblad, der er uddannet økonoma:

- Mad er lykke, mad er kærlighed, mad er minder og mad er livsnødvendigt. For nogle er mad højdepunktet på en dag, og måltiderne er samtidig et samlingspunkt, der styrker de sociale relationer og kan være en oplevelse. Og her på Frydenholm er vi i al beskedenhed hamrende gode til at lave god mad fra bunden. Vi går meget op i råvarerne, og vi er nu 80 procent økologiske, oplyser Heidi Lindblad til Frederiksborg Amts Avis.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis lørdag....

Køkkenholdet er:
- Maj-Britt Toftedal, ernæringsassistent og tovholder på Økologiske Køkkenroser

- Heidi Lindeblad, økonoma
- Christina Aukje Pedersen Tanggaard, ernæringsassistent

- Lone Bæk Pedersen, ernæringsassistent

- Emma Trøllund Andresen, ernæringsassistent