17. januar 2018
Fungerende borgmester, Erik Mollerup (V) glæder sig til at restauranten i Jægerhytten i Eskemose Skov i Birkerød snart åbner igen - og så endda med forpagtere som kommunen kender godt i forvejen. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Fungerende borgmester, Erik Mollerup (V) glæder sig til at restauranten i Jægerhytten i Eskemose Skov i Birkerød snart åbner igen - og så endda med forpagtere som kommunen kender godt i forvejen. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Historisk restaurant genåbner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Historisk restaurant genåbner
Rudersdal - 31. maj 2017 kl. 05:01
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Håndværkerne hamrer og banker i disse dage i den historiske bygning »Jægerhytten«, der ligger ved Sjælsøs bred i Eskemose Skov i Birkerød. Den 6. juli er det nemlig planen, at en ny restaurant skal åbne i de enestående bygninger. Det fortæller fungerende borgmester Erik Mollerup (V) til Frederiksborg Amts Avis onsdag:

- Jægerhytten er omgivet af historie og ligger helt utroligt smukt med udsigt til skoven, Sjælsø og grønne enge. Derfor er vi fra kommunens side meget tilfredse med, at vi nu har fundet solide forpagtere til stedet. Det er nogle, vi kender i forvejen, nemlig forpagterne fra Jægerhuset i Holte. Det bliver dejligt, at de nu vil skabe nyt liv og glæde i og omkring bygningerne, og fra kommunens side håber vi, at borgerne vil tage godt imod de nye forpagtere, siger Erik Mollerup.

Jægerhyttens historie går tilbage til 1700-tallet, hvor den fungerede som kongelig jagthytte under Hirschholm Slot. I cirka 1750 optræder hytten første gang på et kort under navnet »Herligheden«. Og herligt var der, for ifølge historiske overleveringer var det i Jægerhytten, at dronning Caroline Mathilde mødtes til sine hyrdetimer med kongens livlæge, Johan Fr. Struensee.

- Jægerhytten er en perle. Vi kunne simpelthen ikke lade muligheden gå forbi os, da det blev muligt at forpagte stedet, siger Danny Sørensen.

Sammen med partneren Steen Bo Hansen har han siden 2014 også forpagtet Jægerhuset for enden af Dronninggårds Allé i Holte. Her har han også været restaurantchef fra 2006, mens Steen Bo Hansen har arbejdet som tjener og bogholder på stedet fra 2010.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag...

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk