25. april 2019
75-årige Ulla Bjervig er Årets Kunstner i Rudersdal. Fra lørdag den 6. oktober og frem til og med den 28. oktober udstiller hun 32 oliemalerier og 20 skulpturer i Birkerød Gl. Præstegård. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

75-årige Ulla Bjervig er Årets Kunstner i Rudersdal. Fra lørdag den 6. oktober og frem til og med den 28. oktober udstiller hun 32 oliemalerier og 20 skulpturer i Birkerød Gl. Præstegård. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Frugten af 70 års arbejde i ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Frugten af 70 års arbejde i ny udstilling
Opdateret 05. oktober 2018 kl. 08:41
Rudersdal - 05. oktober 2018 kl. 06:18
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

32 oliemalerier, 20 skulpturer af stentøjsler eller bronze, 92 skitser samt en lille, hyggelig, historisk overraskelse.

Det er, hvad publikum kan gå på opdagelse i frem til den 28. oktober i Birkerød Gl. Præstegård, hvor Årets Kunstner i Rudersdal, Ulla Bjervig, udstiller sine seneste værker. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

- Da jeg blev valgt som Årets Kunstner i Rudersdal, besluttede jeg mig for at give mig selv en særlig gave i form af tid. For første gang siden 1985 har jeg ikke udstillet i et helt år. I stedet har jeg brugt tiden på at fordybe mig i denne ene udstilling. Alle 32 malerier er skabt på det år, og de har således aldrig været udstillet før. Derudover har det været fantastisk ikke hele tiden at blive afbrudt af deadlines, forklarer Ulla Bjervig, der efter en kort pause fortsætter:

- Det har været enormt spændende og interessant at opdage det flow, der kommer, når man arbejder frem mod én bestemt ting. Og hvis jeg selv skal sige det, så er det også blevet min bedste udstilling nogensinde. Jeg har haft tid til at afstemme det hele. Det er frugten af 70 års arbejde, lyder det fra kunstneren, der begyndte at male, da hun var fem år gammel.

Der er fernisering i Birkerød Gl. Præstegård lørdag den 6. oktober klokken 13.00-15.00. Rudersdals borgmester Jens Ive (V) holder åbningstalen klokken 13.15.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag...

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.