17. februar 2019
Deltidsbrandmanden Lars Endersen fra Station Nærum er efter fem dage i Sverige, hvor han har hjulpet med at slukke de store naturbrande, atter i Danmark. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Deltidsbrandmanden Lars Endersen fra Station Nærum er efter fem dage i Sverige, hvor han har hjulpet med at slukke de store naturbrande, atter i Danmark. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Brandmand tilbage efter at have slukket brande i Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Brandmand tilbage efter at have slukket brande i Sverige
Rudersdal - 16. august 2018 kl. 06:21
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Deltidsbrandmanden Lars Endersen fra Station Nærum er kommet tilbage til Danmark efter at have brugt fem dage på at hjælpe med at dæmme op for de svenske naturbrande. Naturbrande er nu under kontrol, og størstedelen af de udenlandske brandfolk, der har deltaget i slukningsarbejdet, er således draget tilbage til deres respektive hjemland. Ifølge Lars Endersen har turen været en uforglemmelig oplevelse.

- Det har været fantastisk positivt at være med til både oplevelsesmæssigt men også erfaringsmæssigt i forhold til at være brandmand, siger Lars Endersen.

- Svenskerne har været ekstremt taknemmelige over den hjælp, som de har fået fra udlandet, og det har man kunnet mærke, fordi alle man møder vinker og smiler og kommer hen og siger tak. Nu blev mit hold jo fløjet derop, men fra dem, der kørte derop, har jeg fået fortalt, at folk kom hen til dem, når de var inde og proviantere for at sige, at det var fantastisk med den udenlandske hjælp, siger Lars Endersen.

Lars Endersen sætter selv stor pris på de nye erfaringer, som han forlader Sverige med

- Opgaverne var selvfølgelig anderledes, end dem vi normalt løser herhjemme, og så er det jo også et helt andet terræn at arbejde i, end vi er vant til, så det har været udfordrende og lærerigt, siger Lars Endersen.

Udover at komme hjem med en del nye erfaringer som brandmand, har Lars Endersen også nye bekendtskaber med i bagagen.

- Det har på alle måder været en fantastisk oplevelse, og stemningen blandt brandfolkene var rigtig, rigtig god. Det hold, som jeg var på, havde rigtig god kemi lige fra starten, så vi har været en god, sammentømret enhed, siger Lars Endersen.

Da han forlod Sverige var der så småt styr på naturbrandene, og de fleste udenlandske brandfolk var derfor enten på vej hjem eller allerede taget hjem. Da der sidenhen har været flere kraftige regnbyger i landet, har myndighederne ifølge Lars Endersen igen overdraget det daglige ansvar til ejerne af de påvirkede mark- og skovarealer.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk