30. maj 2020
Der findes mange bevaringsværdige bygninger i kommunen, og en ny lokalplan skal sikre, at eventuelle ændringer på de bevaringsværdige bygninger sker ud fra bygningernes bevaringsværdi og arkitektoniske kvaliteter. Foto: Lars Engelgaar
Der findes mange bevaringsværdige bygninger i kommunen, og en ny lokalplan skal sikre, at eventuelle ændringer på de bevaringsværdige bygninger sker ud fra bygningernes bevaringsværdi og arkitektoniske kvaliteter. Foto: Lars Engelgaar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bevaringsværdige huse skal sikres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bevaringsværdige huse skal sikres
Rudersdal - 11. oktober 2019 kl. 10:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ejer du et af de mange bevaringsværdige huse i kommunen? Hvad betyder det egentlig, hvis du vil bygge til eller ændre på huset? Det kan du få svar på, når kommunen holder dialogmøder i oktober, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

En ny lokalplan for bevaringsværdige bygninger og de røde porte, Temalokalplan 264, skal sikre, at eventuelle ændringer på de bevaringsværdige bygninger sker ud fra bygningernes bevaringsværdi og arkitektoniske kvaliteter.

- Vi har mange bevaringsværdige huse i kommunen, som bidrager til mange smukke bymiljøer i kommunen. Dem vil vi gerne passe bedre på, og det gør vi ved at samle dem i en ny lokalplan, siger formanden for byplanudvalget, Axel Bredsdorff (L), i pressemeddelelsen.

En fornuftig ramme
Den nye lokalplan giver en fornuftig ramme for arbejdet med at bevare den gode arkitektur, når en ejer gerne vil foretage ændringer på sin bolig.

Samtidig giver planen et mere ensartet lovgrundlag at administrere ud fra og medvirker dermed til, at ejerne oplever en hurtigere og mere klar proces ved sagsbehandling af deres boliger. Den nye lokalplan for bevaringsværdige bygninger er i offentlig høring fra den 11. september til og med den 20. november.

Inviterer til dialogmøder
I høringsperioden holder Rudersdal Kommune en række dialogmøder, hvor ejere af bevaringsværdige bygninger kan drøfte lokalplanen med kommunen og spørge ind til, hvad den vil og kan betyde for deres konkrete ejendom.

Dialogmøderne afholdes:
o Mandag den 21. oktober 2019 fra klokken 17.00-19.00 på Vedbæk Bibliotekscenter.

o Tirsdag den 22. oktober 2019 fra klokken 17.00-19.00 på Nærum Bibliotek.

o Mandag den 28. oktober 2019 fra klokken 17.00-19.00 på Birkerød Bibliotek.

o Tirsdag den 29. oktober 2019 klokken 19.00-21.00 på Holte Bibliotek.

Udpegningen af de bevaringsværdige bygninger er sket gennem en længere årrække efter den såkaldte SAVE-metode, hvor de enkelte bygninger vurderes efter en række parametre.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?