26. maj 2020
Ved Wesselminde syd for Nærum er man i øjeblikket ved at udgrave en kirkegård, som stammer fra 1000- og 1100-årene. På søndag inviteres alle nysgerrig til åbent hus på udgravningen. Pressefoto
Ved Wesselminde syd for Nærum er man i øjeblikket ved at udgrave en kirkegård, som stammer fra 1000- og 1100-årene. På søndag inviteres alle nysgerrig til åbent hus på udgravningen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besøg udgravning af middelalderkirkegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøg udgravning af middelalderkirkegård
Rudersdal - 19. september 2019 kl. 17:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Naturstyrelsens marker syd for Nærum ved Wesselminde er der i øjeblikket fuld gang i udgravningen af en kirkegård med op mod 400 grave fra overgangstiden mellem vikingetid og middelalder.

På søndag inviterer Museum Nordsjælland, Naturstyrelsen og Rudersdal Museer så til åbent hus på udgravningen, hvor man kan se kirkegården og høre om de foreløbige resultater der fra.

Blandt de mange skæbner, som dukker op på kirkegården, er især én værd at hæfte sig ved, skriver Museum Nordsjælland. I en kvindegrav lå de øverste dele af skelettet intakt, hvorimod den nederste halvdel var forstyrret.

Under graven lå så en barnegrav, som var gravet igennem kvindegraven - måske er det kvindens barn, der er død kort tid efter, og blevet begravet sammen med hende. Centralt på kirkegården ligger et gravtomt område. Endnu er der ikke fundet sikre spor efter selve kirken, men meget taler for, at den har ligget her. Formentligt har der været tale om en mindre trækonstruktion på maksimum 50-70 kvadratmeter, som det kendes fra andre tidlige kirker.

Kirkegården blev anlagt i 1000-årene og opgivet senest omkring år 1200, hvor Søllerød Kirke blev opført nogle kilometer derfra, på foranledning af Biskop Absalon. Herefter gik kirken og kirkegården ved Wesselsminde i glemmebogen.

Søndagens arrangementet er gratis, og alle er velkommen, men det er ikke tilladt at køre helt op til udgravningen. I stedet skal man parkere i sydenden af Nærumsgårdsvej og gå gennem den røde port.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?