20. september 2020
Tobias Nissen Sandager har efter eget udsagn altid været et »kæmpestort brød«. Men da vægten efter et lidt for mageligt år som backpacker i Australien og et hårdt sygdomsforløb endte på 144 kilo var det alligevel for meget for den 25-årig mand, der måler 190 centimeter. Her ses han med sundhedscoach Bolette Graven fra Effektiv Træning, der lavede en kostplan til den unge sportsmand. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Tobias Nissen Sandager har efter eget udsagn altid været et »kæmpestort brød«. Men da vægten efter et lidt for mageligt år som backpacker i Australien og et hårdt sygdomsforløb endte på 144 kilo var det alligevel for meget for den 25-årig mand, der måler 190 centimeter. Her ses han med sundhedscoach Bolette Graven fra Effektiv Træning, der lavede en kostplan til den unge sportsmand. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BILLEDSERIE: Tobias smed 30 kilo på 100 dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BILLEDSERIE: Tobias smed 30 kilo på 100 dage
Opdateret 22. september 2018 kl. 10:47
Rudersdal - 22. september 2018 kl. 04:29
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 25-årige Tobias Nissen Sandager fra Birkerød har altid været en »stor kleppert«, men 144 kilo var alligevel for meget, så med hjælp fra en sundhedscoach smed han 30 kilo på 100 dage. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

arrow Læs også: Gode slankeråd fra sundhedscoachen

- Siden jeg var 18-20 år gammel, har jeg altid været et kæmpestort brød. Store muskler, men også lidt for tyk. Det har været min identitet, men det har aldrig generet mig, for jeg har aldrig haft problemer med min form, siger Tobias Nissen Sandager, der som tidligere elitesvømmer og amerikansk fodboldspiller har været i god form og brugt størrelsen til sin fordel.

- Da jeg spillede amerikansk fodbold i Søllerød Gold Diggers var det jo fint at veje 135 kilo, men problemet opstod efter, at jeg havde brugt et år som backpacker i Australien med lidt for meget alkohol, lidt for meget traktor-kørsel og lidt for meget dårlig mad og et langt sygdomsforløb bagefter. Jeg har aldrig nogensinde været ked af min størrelse, men det var jeg begyndt at blive, siger Tobias Nissen Sandager, der ved påsketid ramte 144 kilo.

Den 25-årige tidligere elitesportsmand talte med sin mor, og hun kunne mærke på ham, at han ikke var glad, så hun tog ham med til sundhedscoachen Bolette Graven hos Effektiv Træning i Birkerød.

- For Tobias handlede det om at få en helt ny livsstil, og den har han arbejdet målrettet for at opnå. Jeg er meget imponeret over ham, for det er langt fra nemt at tabe så mange kilo på så kort tid, siger Bolette Graven om Tobias Nissen Sandager, der endte med at tabe 30 kilo på 100 dage.

Som tidligere elitesvømmer og amerikansk fodboldspiller og med en muskelmasse på 89 kilo har Tobias Nissen Sandager godt styr på at vægttræne. Derfor skulle han kun bruge Bolette Gravens hjælp til kosten.

- Kiloene er raslet af ham, fordi han ville det så meget, og det er jo slet ikke normalt at tabe 30 kilo på 100 dage, siger Bolette Graven til Frederiksborg Amts Avis.

Selv er Tobias Nissen Sandager ikke i tvivl om, at Bolettes Gravens assistance har været nødvendig.

- Jeg havde ikke kunnet gøre det uden Bolette, for hun har lavet kostplanen til mig, og kosten har været det vigtigste. Jeg vil anbefale alle, der skal ud i et større vægttab, til at søge hjælp hos en professionel, som ved, hvordan man sætter en kostplan sammen i forhold til ens kropstype, siger Tobias Nissen Sandager og understreger, at det, der virker for ham, ikke nødvendigvis virker for andre.

- Jeg siger til alle, der gerne vil tabe sig, at man skal holde sig fra junkfood og spise naturlig mad, hvilket blandt andet vil sige proteiner gennem kød, masser af grøntsager og sunde fedtstoffer fra avokadoer og nødder. Tobias har så stor en muskelmasse, at han har brug for en del protein, så i starten skulle han spise 250 gram kød til måltiderne, som han har fået via masser af æg, store bøffer og masser af kylling, og det har været med til at vedligeholde hans muskelmasse, siger Bolette Graven, der er medstifter af Effektiv Træning i Birkerød, hvor hun i løbet af efteråret starter et hold for mænd, der »vil i god form og tabe nogle kilo, selvom man spiser store bøffer og kartofler«.

Læs meget mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag, hvor du også kan læse sundhedscoachens gode råd til varigt vægttab....

arrow Ramt af MRSA: Døden nær efter rygsæk-rejse
22. september 2018 kl. 09:00 Opdateret: kl. 10:48
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?