21. august 2019
Politiet efterforsker netop nu nattens hændelser i den gule murstensvilla på Bistrupvej.
gallery icon

Se billedserie

Politiet efterforsker netop nu nattens hændelser i den gule murstensvilla på Bistrupvej.
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BILLEDSERIE: 70-årig afværgede skud fra maskerede mænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BILLEDSERIE: 70-årig afværgede skud fra maskerede mænd
Opdateret 12. oktober 2018 kl. 20:13
Rudersdal - 12. oktober 2018 kl. 18:45
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tidligt fredag morgen, klokken 04.47, modtog Nordsjællands Politi et alarmopkald fra en adresse på Bistrupvej i Birkerød. Her var to personer trængt ind i en gul murstensvilla, mens et ægtepar - en mand på 70 år og en kvinde på 65 år, lå og sov.

Frederiksborg Amts Avis talte tidligt fredag morgen med datteren af ægteparret samt med en nær ven af huset:

- Vi blev begge ringet op lidt før klokken 05.00. Min far sagde: »Vi er blevet skudt på. Vi har ringet til politiet. I må komme.«, fortæller datteren, der naturligvis er chokeret og i den givne situation ikke ønsker sit navn i avisen.

Hun fortæller, at faderen var vågnet ved at høre en glasrude splintre, hvorefter der lød et ordentligt brag, da en kommode væltede ude på badeværelset.

Parrets to hunde, hvoraf den ene er en rottweiler, begyndte at gø, og husets mandlige beboer stod straks op for at se, hvad der foregik.

- Da min far så, at der var trængt nogle ind på husets badeværelse, forsøgte han at lukke døren ind til soveværelset for at forhindre gerningsmændene i at trænge ind. Men den ene gerningsmand fik imidlertid stukket et gevær i klemme i døren, og mens min far forsøgte at holde fast i geværet, opdagede han pludselig, at geværet blev drejet, så det sigtede på ham. Heldigvis fik han skubbet løbet på geværet opad, og i det samme blev der skudt op i loftet, fortæller datteren.

Nordsjællands Politi var massivt til stede på adressen hele morgenen og op ad formiddagen. Ifølge politiets pressekoordinator, Henriette Døssing, er der intet, som tyder på, at der er tale om en sag med banderelationer. Ægteparret har oplyst, at de for nylig er flyttet ind i villaen, mens deres egen bolig bliver renoveret.

Nordsjællands Politi har kun et sparsomt signalement af gerningsmændene.

De var begge iført mørkt tøj, maskerede, talte engelsk med accent og flygtede fra stedet i en ikke nærmere beskrevet bil.

Nordsjællands Politi hører gerne fra borgere, som har set eller hørt noget usædvanligt i området omkring Bistrupvej. I så fald bedes man kontakte politiet på 114.

Nordsjællands Politi efterforsker nu sagen, herunder også et motiv til hændelsen, og har for øjeblikket ikke yderligere kommentarer eller oplysninger til sagen.

Frederiksborg Amts Avis følger sagen

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.