19. september 2019
Kunstnergruppen »4 med farve« kan opleves i Birkerød Kunstforening fra lørdag, hvor der er fernisering klokken 13.00. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Kunstnergruppen »4 med farve« kan opleves i Birkerød Kunstforening fra lørdag, hvor der er fernisering klokken 13.00. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BILLEDESERIE: Farverne og naturen er rød tråd i ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BILLEDESERIE: Farverne og naturen er rød tråd i ny udstilling
Rudersdal - 10. maj 2019 kl. 06:32
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunstnergruppen »4 med farve«, der består af Johanne Foss, Egon Bjerg Nielsen, Hanne Sejrbo og Morten Skovmand, kan fra i morgen opleves i Birkerød Kunstforening.

De fire kunstnere har kendt hinanden i flere årtier, og de er enige om, at det kræver en vis portion tillid at være en del af en kunstnergruppe som deres.

- Som kunstner arbejder man ofte alene, og det at kunne vise, hvad man har gang i og kunne diskutere det, er en meget stor tillidserklæring overfor hinanden, siger Johanne Foss, mens Egon Bjerg Nielsen supplerer:

- Efter at have beskæftiget sig med kunst i mange år, opdager man, at det ikke er en relation, man kan have med hvem som helst.

Ifølge Hanne Sejrbo handler det blandt andet om at have en ens tilgang til kunsten.

- Vi har et fælles udgangspunkt, og der er ingen af os, der er meget naturalistiske eller abstrakte. Vi har samme fornemmelse for rum, form og farve, siger Hanne Sejrbo, mens Morten Skovmand forklarer, at udformningen af den nye udstilling i Birkerød Kunstforening var forholdsvis ligetil.

- Den gamle præstegård har fire rum, og der er vores fire verdener at finde i hver sit rum. Det passer jo som fod i hose, siger Morten Skovmand med et grin.

- Så kan man gå fra det ene rum til det næste, som også vi har gået igennem hinandens atelier i en menneskealder, siger Morten Skovmand.

Der er tale om fire forskellige kunstneriske udtryk, men naturen og dens farver er en gennemgående inspirationskilde. For Johanne Foss har ophold i Afrika været en stor inspiration, og hun udstiller blandt andet farveraderinger fra Ghana

- Det er en stor inspiration at møde mennesker, der lever under helt andre forhold og i helt andre kulturer end os, og så synes jeg, at naturen i Afrika er fantastisk, siger Johanne Foss.

Naturen spiller ligeledes en rolle for Morten Skovmand.

- Mine værker ligger et sted mellem det abstrakte og det naturalistiske, og jeg bruger naturen som inspiration, hvor det jeg ser både bliver brugt direkte og bliver bearbejdet i mit atelier, siger Morten Skovmand.

Egon Bjerg Nielsen er med egne ord optaget af billedsprog.

- Jeg er optaget af, hvordan billedet hænger sammen med det, der foregår i naturen. En af mine teser er nemlig, at alting er hinandens forudsætning, siger Egon Bjerg Nielsen, mens Hanne Sejrbo i sine værker er optaget både af naturen og dagligdagens objekter, som hun skildrer drømmende.

- Mine billeder er en blanding af iagttagelse og drøm. Men først og fremmest er billederne lykkelige øjeblikke, som jeg håber kan forplante sig til beskueren, siger Hanne Sejrbo.

Der er fernisering på udstillingen lørdag den 11. maj klokken 13.00-15.00.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.