16. januar 2018
Lailla Chantal Guimarães (t.v.) går i en modtagerklasse på Toftvangskolen, og hun har været med til at lave væggen, som hun og lærer Marieluise Bek-Pedersen her står foran på. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Lailla Chantal Guimarães (t.v.) går i en modtagerklasse på Toftvangskolen, og hun har været med til at lave væggen, som hun og lærer Marieluise Bek-Pedersen her står foran på. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BILLEDESERIE: Elever renoverede kedelig skolegang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BILLEDESERIE: Elever renoverede kedelig skolegang
Opdateret 20. marts 2017 kl. 11:46
Rudersdal - 18. marts 2017 kl. 09:44
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Engang var gangen, som huser Toftevangskolens niende klasser og skolens bibliotek, kedelig og mørk, men nu er den blevet farverig og fyldt med bænke og siddearealer, der lægger op til samvær og skolearbejde. Hele ugen har eleverne fra 8.a, 8.b og en modtagerklasse på skolen arbejdet på at sætte gangen i stand, og fredag kunne de stolte elever præsentere resultatet, da de holdt fernisering for andre elever, forældre og borgmester Jens Ive (V), der også kiggede forbi.

- Det har været rigtig sjovt at lave, og der har været kæmpe pres på, siger Max Netteberg, der har været en del af projektets PR-hold.

For samtidig med, at eleverne har skabt en ny og mere indbydende gang, er læringen også en væsentlig del af projektet.

- Det er meget motiverende at se, at det man lærer kan blive brugt i virkeligheden. Det giver en lyst til at lære mere, siger Max Netteberg til Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Udover PR-holdet har der også været et byggehold, et malerhold og et forplejningshold, som blandt andet stod for mad og drikke til ferniseringen.

Det er non-profit organisationen Skøn Skole, der står bag projektet, og stifter Anne Hopmann fortæller, at projekterne med ombygningerne på skoler i landet, blandt andet handler om at skabe inspirerende læringsmiljøer og gå-på-mod hos den enkelte elev.

- Det er en helhedsdannelse, som berører dem, fordi det er deres skole, hvor de har en hverdag, siger Anne Hopmann og fortsætter:

- De mærker, at de, hvis de gør en indsats, kan gøre noget ved deres liv. De kan forme deres hverdag, og det tror jeg er utrolig vigtigt for alle mennesker i vores samfund, for det betyder, at du bliver en aktiv borger.

Det var lærer Marieluise Bek-Pedersen, der fik nys om Skøn Skole, fordi de havde lavet et projekt på Vangeboskolen.

- Anne Hopmann har stået for at designe projektet, og så har vi sammen med eleverne været med til at føre det ud i livet, og det har været en rigtig god måde at få inddraget modtagerklassen i fællesskabet. Samarbejdet har været et mål for os, og det synes jeg, at vi har opnået, siger Marieluise Bek-Pedersen.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk