23. april 2019
Fra venstre mod højre er det instruktør og livredder Natasja Larsen, 12-årige Mia Louise Albersten fra Trørød, 10-årige Anna Sofia Spangenberg fra Nærum, 12-årige Julie Thomsen Jensen fra Trørød, 10-årige Vera Louise Spang Arensbak fra Skodsborg og instruktør og livredder Dorte Birgitte Jensen.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre mod højre er det instruktør og livredder Natasja Larsen, 12-årige Mia Louise Albersten fra Trørød, 10-årige Anna Sofia Spangenberg fra Nærum, 12-årige Julie Thomsen Jensen fra Trørød, 10-årige Vera Louise Spang Arensbak fra Skodsborg og instruktør og livredder Dorte Birgitte Jensen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BILLEDESERIE: Børn bruger ferien på at svømme som den lille havfrue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BILLEDESERIE: Børn bruger ferien på at svømme som den lille havfrue
Rudersdal - 20. juli 2018 kl. 07:31
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For nogle - vel nok mest piger - er det største, man kan opnå i denne verden at blive som Disneys lille havfrue, Ariel, som er svømmet ind i mangen et pigehjerte. Og nu kan man så få lov at prøve kræfter med at svømme som den lille havfrue i Rundforbi Svømmehal, hvor der hele sommerferien er havfruesvømning. En aktivitet, der - måske ganske naturligt - tiltrækker flest piger.

- Vi har overvejet, om vi skulle købe en trefork og en krone, så vi kan lokke drengene med, siger livredder og svømmeinstruktør Dorte Birgitte Jensen med et grin og en henvisning til Ariels far, kong Triton.

Livredder og svømmeinstruktør Natasja Larsen, der sammen med Dorte Birgitte Jensen står for havfruesvømningen, fortæller, at der har været én nysgerrig dreng og spørge lidt ind til aktiviteten. En hale fik han dog aldrig på. Det gør til gengæld de fire piger, der torsdag formiddag er mødt op til havfruesvømning.

- Den lille havfrue var min yndlingsfilm, da jeg var lille, siger Julie Thomsen Jensen, som i anledning af sin 12-års fødselsdag var blevet taget med til havfruesvømning af sin veninde, 12-årige Mia Louise Albertsen.

- Jeg elskede Ariel, og hun var mit store idol, da jeg var lille. Jeg havde plakater med hende over det hele, siger Mia Louise Albertsen.

Selvom de to piger ikke længere har Ariel som topmålet af, hvad man kan opnå i denne verden, er de glade for at få lov til at forsøge sig med havfruesvømning, hvor deltagerne bliver iført en svømmefod og - naturligvis - en havfruehale.

Ifølge Dorte Birgitte Jensen er den legende tilgang til svømning, som havfruesvømning er, en god måde at lære at svømme på.

- Det er en god måde at få et forhold til vand på, fordi der er fokus på det legende og fantasifulde element, hvor det ikke handler om at konkurrere, siger Dorte Birgitte Jensen.

Der er havfruesvømning hver mandag, tirsdag og torsdag klokken 11.00-11.45 i Rundforbi Svømmehal, og det koster 100 kroner at deltage inklusiv leje af hale.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.