16. maj 2021
For at få adgang til tilbuddet om aflåst cykelparkering på Holte Station skal man være medlem af DSB Plus, hvilket er gratis. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

For at få adgang til tilbuddet om aflåst cykelparkering på Holte Station skal man være medlem af DSB Plus, hvilket er gratis. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aflåst cykelparkering er tilbage i Holte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aflåst cykelparkering er tilbage i Holte
Rudersdal - 13. april 2021 kl. 18:46
Af Lars Sandager Ramlow

Fra i dag, onsdag kan cykler igen blive låst inde i en aflukket cykelparkering, inden de rejsende stiger på toget ved flere stationer landet over. En af disse stationer er Holte.

- DSB tilbyder nu sine cyklende kunder en løsning, der imødekommer mange faste togrejsendes ønske om at kunne parkere cyklen i et aflåst cykelskur, inden togturen, fortæller Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB.

For at få adgang til tilbuddet skal man være medlem af DSB Plus, hvilket er gratis.

Medlemskabet giver mulighed for at vælge, om adgangen til den aflåste cykelparkering skal ske med rejsekort eller med mobiltelefon, så dørene til aflukket kan låses op. Det nye tilbud afløser en tidligere nøglekortsordning, der var forældet og ikke længere kunne serviceres. Nu er det lykkedes at finde en løsning, der kan indfri behovet.

Det nye tilbud afløser en tidligere nøglekortsordning, der var forældet og ikke længere kunne serviceres, oplyser DSB. Foto: Lars Sandager Ramlow

Tidssvarende løsning

- I DSB har vi gennem længere tid arbejdet på at finde en tidssvarende løsning, så vi kunne tilbyde vores kunder denne service. Det skulle være en løsning, der kan tilfredsstillede vores kunders behov for at kombinere nogle af de mest bæredygtige transportformer. Samtidig havde vi et krav om, at det skal muligt at hjælpe de kunder, der eventuelt kan få brug for hjælp til at komme ind til deres cykel, siger Aske Wieth-Knudsen.

Den nye ordning kommer til at være gratis i opstartsperioden, mens ordningen bliver prøvet af, og indtil den er rullet ud på flere stationer i landet. Det kommer til ske på de stationer, hvor der vurderes at være mange kunder og behov samt mulighed for at etablere ordningen.

- Vi vil naturligvis også løbende følge op på, hvordan kunderne tager imod den nye service, så vi kan rette til, hvis det er nødvendigt, siger Aske Wieth-Knudsen.

Interesserede kan læse mere på »dsb.dk/cykelparkering«.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?