21. maj 2019
Formand for Birkerød Kunstforening, Nils Bjervig, betragter det største af værkerne, der i øjeblikket er udstillet i Birkerød Gl. Præstegaard. Det måler 240x300 centimeter. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Formand for Birkerød Kunstforening, Nils Bjervig, betragter det største af værkerne, der i øjeblikket er udstillet i Birkerød Gl. Præstegaard. Det måler 240x300 centimeter. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Æstetisk bombardement i Præstegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Æstetisk bombardement i Præstegården
Rudersdal - 07. september 2018 kl. 05:37
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er virkelig mulighed for at gå på opdagelse i kunsten i den kommende tid i Birkerød Gl. Præstegaard. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

Frem til 30. september kan publikum se en enestående udstilling af maleren og grafikeren Finn Heiberg, der i de lyse lokaler i den gamle præstegård udstiller i alt 62 værker - heraf 32 malerier. Selv kalder han udstillingen: »Biler og havne og andre ting«.

- Udstillingen er et æstetisk bombardement. For mig er det en af de bedste og smukkeste udstillinger, vi har haft længe, og det er sagt helt uden at forklejne andre udstillere. Jeg er bare meget begejstret for Finn Heibergs måde at udtrykke sig på. Der er en spændstighed og balance i hans kunst, der samtidig fortæller en masse. Der er ikke tale om naturalisme eller super-realisme. Han maler eller tegner genkendelige ting, der samtidig bliver tolket i hans univers. Det er en udstilling, hvor publikum bør forkæle sig selv ved at give sig tid til at lade førstehåndsindtrykket fæstne sig, inden man igen går på opdagelse i værkerne, lyder det med tydelig begejstring fra formanden for Birkerød Kunstforening, Nils Bjervig i avisen.

Han fortæller, at det ikke er kunstneren, der som normalt selv har hængt udstillingen op.

- Finn Heiberg ligger i øjeblikket på Rigshospitalet og kommer sig oven på en lungetransplantation. Derfor er det hans hustru Anne Heiberg og hans gamle ven fra akademiet, Jan Christensen, der har stået for ophængningen, der dog er stramt planlagt og tematiseret af Finn selv. Han er meget bevidst om, hvordan værkerne hænger sammen. Intet er tilfældigt, og alle enkeltelementer bliver til et hele. Det er fantastisk at betragte, vurderer Nils Bjervig.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag...

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.