12. december 2017
Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Birgitte Schjerning Povlsen (K), der her ses i rådssalen, glæder sig over udsigten til mere økologisk mad til kommunens ældre. Foto: Allan Nørregaard
Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Birgitte Schjerning Povlsen (K), der her ses i rådssalen, glæder sig over udsigten til mere økologisk mad til kommunens ældre. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre skal have mindst 60 procent økologisk mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre skal have mindst 60 procent økologisk mad
Opdateret 17. februar 2017 kl. 14:19
Rudersdal - 17. februar 2017 kl. 07:03
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag er der stor forskel på mængden af økologiske råvarer i kommunens kantiner og i køkkener og på plejecentre. Men i fremtiden skal mindst 60 procent af den mad, der bliver serveret på kommunens plejecentre være økologisk. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Og det nye mål om mere økologi glæder Birgitte Schjerning Povlsen (K), der formand for Social- og Sundhedsudvalget.

- Vi ønsker at give ikke mindst vores svageste borgere den bedst mulige og sundeste madoplevelse. Derfor er det dejligt, at der nu kommer ekstra fokus på økologi i madlavningen på vores plejecentre, siger Birgitte Schjerning Povlsen.

Det er en faglig vurdering, at der er behov for kompetenceudvikling, for at målsætningen om 60 procent økologi kan nås. Ældreområdet har derfor sammen med personalekantinerne på administrationscenteret i Birkerød og rådhuset i Holte, et køkken i Ebberød under Socialområdet og et køkken i Ishøj Kommune søgt midler til kompetenceløft og omlægning til økologi.

Det er Hotel- og Restaurantskolen, der står for gennemførelse af videns- og kompetenceløftet med henblik på at sikre minimum 60 procent økologi i gryderne. Kompetenceforløbet vil ifølge en pressemeddelelse fra kommunen udgøre i alt 20 undervisningsdage per deltager samt en faglig ekskursion, opstartsmøder og milepælsmøder.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis fredag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk