18. oktober 2021
Mads Lønnberg er indehaver af Nøddebazaren, som sælger nødder online. Her smager han på nogle af produkterne.
Mads Lønnberg er indehaver af Nøddebazaren, som sælger nødder online. Her smager han på nogle af produkterne.
Foto: Niels Hofma
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 24-årige Mads har knækket nødden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

24-årige Mads har knækket nødden
Opdateret 15. juli 2015 kl. 13:17
Rudersdal - 14. juli 2015 kl. 05:47
Af Niels Hofma

24-årige Mads Lønnberg, som er født og opvokset i Birkerød, har succes. For to år siden startede han virksomheden Nøddebazaren, som sælger nødder og tørfrugter til private og til virksomheder. Forretningen startede med blot fire produkter, men i dag har den mere en 25 produkter at byde på.

arrow Læs også: Nøddebazaren er blevet politianmeldt - afviser bøde

- Jeg er glad for, at Nøddebazaren er blevet en succes, men mit fokus har ændret sig. Da jeg startede Nøddebazaren var mit fokus at tjene penge. Jeg har altid været fascineret af købmandsfaget. At købe noget og så sælge det videre for en profit, det har altid tiltalt mig. Men siden har jeg fundet ud af, blandt andet efter mine rejser rundt i verden, at der er mere til livet end penge og økonomisk vækst. Jeg vil gerne gøre Nøddebazaren til en mere bæredygtig virksomhed. Om et år skal alt være økologisk, og vi skal have nye emballager, der skal være nedbrydelige. Vi vil hellere være grønne end at hive flere penge ned i vores lommer, fordi vi har et ansvar over for miljøet, siger Mads Lønnberg, som i dag bor i Købehavn.

I dag er Nøddebazaren en professionelt drevet virksomhed med en omfattende webshop, www.nøddebazaren.dk, og et professionelt lager i Ølstykke, hvor alle nødder og tørfrugter opbevares forsvarligt. Men sådan var det ikke i starten, da Mads fandt på idéen med at starte sin egen nøddeforretning.

Siden Mads Lønnberg er gået ind i nøddebranchen har han fundet ud af, hvor høje afgifter der er belagt med at imponere nødder til Danmark. Derfor har han startet kampagnen Knæk Afgiften.

- Det er hovedløst, hvorfor import af nødder er belagt med så høje afgifter. Hvorfor skal det være dyrere at købe sunde nødder end at købe usund slik, for eksempel. Jeg tænkte, at det vil jeg gøre noget ved, og derfor startede jeg kampagnen Knæk Afgiften, fortæller Mads Lønnberg.

Han har blandt andet fået flere politikere og kendte ansigter til at støtte op omkring kampagnen, blandt andet kendis-kok Thomas Rode, og han har også startet en underskriftsindsamling på nettet, som hedder knæk.dk, hvor omkring 16.000 mennesker har sat deres underskrift indtil videre.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

arrow Nøddebazarens bødesag lander i Folketinget
09. september 2016 kl. 05:55 Opdateret: kl. 12:05
arrow Virksomhed accepterer ikke bøde fra Fødevarestyrelsen
25. august 2016 kl. 05:47 Opdateret: kl. 14:38
arrow IT-iværksætter betaler bøde for Nøddebazaren
03. august 2016 kl. 12:18 Opdateret: kl. 12:18
Rejser du til udlandet i år?