13. november 2019
Lokallistens Trine Dybkjær, der stillede op for første gang, fik et flot valg med hele 943 stemmer. Foto: Lars Sandager Ramlow
Lokallistens Trine Dybkjær, der stillede op for første gang, fik et flot valg med hele 943 stemmer. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maria-effekten kostede formentlig et mandat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maria-effekten kostede formentlig et mandat
Rudersdal KV17 - 24. november 2017 kl. 09:21
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokallisten går fra fire til tre mandater i den nye kommunalbestyrelse, hvor listen er repræsenteret ved Axel Bredsdorff, Mona Madsen og Trine Dybkjær.

- Det da altid er ærgerligt at miste stemmer, men det vigtigste er, at vi har mandater nok til at blive placeret i alle udvalgene og Økonomiudvalget, siger Axel Bredsdorff, som også glæder sig over, at ny kandidat på listen Trine Dybkjær fik et flot valg med 943 stemmer - nok til at give hende tredjeflest stemmer i hele kommunen.

- Man skal glæde sig over det positive, og det var et meget flot valg af Trine, siger Axel Bredsdorff fredag i Frederiksborg Amts Avis.

Værst gik det for Lokallisten i Birkerød, hvor partiet fik 15,3 procentpoint færre stemmer i år end i 2013.

- Det er selvfølgelig ærgerligt at miste relativt mange stemmer i Birkerød, men vi er glade for, at vi står stærkere end nogensinde i Søllerød, siger Axel Bredsdorff, der blandt andet peger på fraværet af tidligere spidskandidat Maria Steno som en mulig forklaring på resultatet i Birkerød.

- Det er formentlig flere ting, men der er selvfølgelig en Maria-effekt, og vi kan ikke se bort fra, at hun hentede hovedparten af sine stemmer i Birkerød. Måske har vi i valgperioden heller ikke været synlige nok i forhold til problemstillinger i Birkerød, ligesom nogle stemmer måske er røget til Alternativet, siger Axel Bredsdorff.

Maria Steno fik ved valget i 2013 2522 stemmer ud af Lokallistens 5555 stemmer.