27. maj 2020
Lokallistens Trine Dybkjær, der stillede op for første gang, fik et flot valg med hele 943 stemmer. Foto: Lars Sandager Ramlow
Lokallistens Trine Dybkjær, der stillede op for første gang, fik et flot valg med hele 943 stemmer. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maria-effekten kostede formentlig et mandat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maria-effekten kostede formentlig et mandat
Rudersdal KV17 - 24. november 2017 kl. 09:21
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokallisten går fra fire til tre mandater i den nye kommunalbestyrelse, hvor listen er repræsenteret ved Axel Bredsdorff, Mona Madsen og Trine Dybkjær.

- Det da altid er ærgerligt at miste stemmer, men det vigtigste er, at vi har mandater nok til at blive placeret i alle udvalgene og Økonomiudvalget, siger Axel Bredsdorff, som også glæder sig over, at ny kandidat på listen Trine Dybkjær fik et flot valg med 943 stemmer - nok til at give hende tredjeflest stemmer i hele kommunen.

- Man skal glæde sig over det positive, og det var et meget flot valg af Trine, siger Axel Bredsdorff fredag i Frederiksborg Amts Avis.

Værst gik det for Lokallisten i Birkerød, hvor partiet fik 15,3 procentpoint færre stemmer i år end i 2013.

- Det er selvfølgelig ærgerligt at miste relativt mange stemmer i Birkerød, men vi er glade for, at vi står stærkere end nogensinde i Søllerød, siger Axel Bredsdorff, der blandt andet peger på fraværet af tidligere spidskandidat Maria Steno som en mulig forklaring på resultatet i Birkerød.

- Det er formentlig flere ting, men der er selvfølgelig en Maria-effekt, og vi kan ikke se bort fra, at hun hentede hovedparten af sine stemmer i Birkerød. Måske har vi i valgperioden heller ikke været synlige nok i forhold til problemstillinger i Birkerød, ligesom nogle stemmer måske er røget til Alternativet, siger Axel Bredsdorff.

Maria Steno fik ved valget i 2013 2522 stemmer ud af Lokallistens 5555 stemmer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?