18. oktober 2018
59-årige Pia Grøhn Lorentsen er børnehaveklasseleder og stiller op for Venstre til kommunalvalget på tirsdag. Hun er desuden frivillig i Beredskabsforbundet, mens hendes mand Nils og sønnerne Thomas (bag rattet) og Peter (th) alle er deltidsbrandmænd. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

59-årige Pia Grøhn Lorentsen er børnehaveklasseleder og stiller op for Venstre til kommunalvalget på tirsdag. Hun er desuden frivillig i Beredskabsforbundet, mens hendes mand Nils og sønnerne Thomas (bag rattet) og Peter (th) alle er deltidsbrandmænd. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fru brandvæsen vil gøre en forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fru brandvæsen vil gøre en forskel
Rudersdal KV17 - 18. november 2017 kl. 05:24
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nytårsaften sker det ofte, at Pia Grøhn Lorentsen pludseligt sidder alene tilbage mellem serpentinerne ved middagsbordet.

Begge hendes sønner, Thomas og Peter, samt manden Nils er nemlig alle deltidsbrandmænd, og en enkelt nytårsaften blev de kaldt ud hele syv gange.

- Vi har gjort det til en tradition at spise fondue ved årsskiftet. Ikke fordi der er ild under gryden, men fordi det er mad, der kan tændes og slukkes nemt for, fortæller den 59-årige børnehaveklasseleder fra Toftevangskolen i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Hun er selv frivillig i Beredskabsforbundet, der blandt andet hjælper med indkvarteringer og forplejninger ved eksempelvis oversvømmelser, ligesom hun tidligere har været i Politiets Beredskabs-Ordenskorps. Blå blink er således ikke fremmed for hende.

- Jeg kan godt lide at engagere mig. Det er også derfor, at jeg nu stiller op til kommunalvalget for Venstre. Jeg synes, at der er brug for »fodfolk« i politik. Som børnehaveklasseleder har jeg stort kendskab til børn og unge og til hele skoleområdet, og min holdning er, at det ikke er rimeligt, hvis man kun brokke sig i det skjulte. Så må man stille op og arbejde for det, man tror på, forklarer Pia Grøhn Lorentsen, der fortsætter:

- I dag er det eksempelvis sådan, at børn med særlige udfordringer, og som har haft brug for støtte i børnehaven - ikke nødvendigvis får den nødvendige støtte, når de starter i skole. Her vurderes barnet forfra, og skolen har kun en samlet sum penge, der skal dække alt. Jeg vil arbejde for, at pengene til støtte følger barnet. Det er min erfaring, at det virker.

Disse »hands on« erfaringer har den 59-årige børnehaveklasseleder mange af. Hun brænder (ja undskyld familiesproget) for børn og unge, og hun har et dybfølt ønske om, at disse erfaringer får større vægt i de politiske beslutninger, end de har i dag.

- Mange ting kan gøres bare en smule anderledes - men have enorm effekt, understreger V-kandidaten.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag....

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk