21. november 2018
Kronborg i Helsingør fra luften. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Kronborg i Helsingør fra luften. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BILLEDESERIE: Radikale på vingerne for samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BILLEDESERIE: Radikale på vingerne for samarbejde
Rudersdal KV17 - 11. november 2017 kl. 07:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Joram G. Menzer
- Let's cruise!

Med disse ord var forhenværende udenrigsminister Martin Lidegaard (R) klar til at gå i luften, da tre radikale kandidater til kommunalvalget fredag morgen havde inviteret på flyvetur over Nordsjælland. De tre kandidater, Nikolaj Brasen fra Rudersdal, Ebbe Mosbæk fra Hillerød og Christian Holm Donatzky fra Helsingør, ønsker mere fokus på kultur og turisme i valgkampen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

- I Rudersdal vil vi gerne koble os på nationalparken Kongernes Nordsjælland, for vi har jo også en del af de her unikke landsskaber og skønne områder. Vi foreslår derfor, at et kommende Erhverv- og Beskæftigelsesudvalg i kommunen efter valget igangsætter et arbejde med udarbejdelse af en turismepolitik og -strategi for kommunen, siger Nikolaj Brasen.

Christian Holm Donatzky, der er radikal spidskandidat i Helsingør, hvor han sidder i byrådet og er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, mener, at det er oplagt med mere fokus på et samarbejde, der involverer de nordsjællandske kommuner og erhvervslivet.

- Det nordsjællandske samarbejde, som vi helt oplagt allerede har på turismeområdet i forhold til Kongernes Nordsjælland, er et vigtigt perspektiv. Den kommende nationalpark spiller lige ind i det tværkommunale samarbejde, hvor man kan gøre endnu mere for at styrke det samarbejde og får sat fokus på, at Nordsjælland er et stort, sammenhængende område, siger Christian Holm Donatzky.

Ebbe Mosbæk Rasmussen supplerer:

- Hele historien om, hvordan blandt andet kongerne har brugt Nordsjælland, er jo enormt interessant, og den fortælling vil vi gerne have formidlet videre til turisterne, hvor man eksempelvis kan forestille sig mere formidling i og omkring skovene. Jeg tror også, at det ville have en positiv effekt med flere arrangementer, der gik på tværs af kommunerne, siger Ebbe Mosbæk Rasmussen.

- Det er fantastisk at få kultur ind i valgkampen, og der er et kæmpe potentiale i Nordsjælland, hvis vi tør tænke på tværs ad stat, kommuner og erhverv, siger Martin Lidegaard.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk