28. maj 2020
Indehaver Ilter Baran glæder sig over, at Le Deux nu igen kan tage imod gæsterne fra Nærum og omegn. Foto: Mikkel Svinth Rødgaard
Indehaver Ilter Baran glæder sig over, at Le Deux nu igen kan tage imod gæsterne fra Nærum og omegn. Foto: Mikkel Svinth Rødgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi har mistet nogle gode måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi har mistet nogle gode måneder

I mandags kunne restauranter, cafeer og værtshuse åbne igen efter to lange måneders corna - lockdown. Det har ramt branchen hårdt - også hos Le Deux i Nærum

Rudersdal Avis - 21. maj 2020 kl. 11:45
Af Mikkel Svinth Rødgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Håndspritdispenseren er det første, der møder en, når man træder ind ad døren hos Café og Restaurant Le Deux på Nærum Hovedgade. Dernæst det imødekommende personale.

De har da også glædet sig til, at en meget lang lockdown slutter også for restaurationsbranchen.

"Vi har været lukket helt ned. Jeg sendte mine ansatte hjem med løn, da statsministeren lukkede ned i marts, og så har vi jo bare har ventet på myndighedernes udmeldinger," siger indehaver Ilter Baran kort efter restauranten genåbnede mandag klokken 11.

Gæsterne er endnu ikke begyndt at komme endnu, men Ilter Baran og hans personale har stadig haft voldsomt travlt den seneste tid.

"Vi fik de seneste retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen i torsdags, og så fik vi lige pludselig travlt. Nu har vi brugt tre dage på at gøre klar. Vi har sprittet alt af og vasket og sørget for at have spritdispensere, og indrettet lokalerne," siger Ilter Baran, som åbnede Le Deux sidste sommer.

Ikke som før

Det har været to lange måneder uden liv, mad og vin i restauranten, og på Le Deux har man derfor set meget frem til denne dag, hvor gæsterne igen må komme. Men Ilter Baran forventer ikke, at alting bliver som det plejer i den næreste fremtid:

"Det bliver ikke helt ligesom før, det er umuligt. For det første mister jo mange pladser. Selvom vi har god plads, er det stadig begrænset hvor mange, vi kan lukke ind. Det her rum er måske 50 kvadratmeter, og hver gæst skal have to kvadratmeter, og så kan her jo pludselig kun være 25 gæster. Så det bliver noget med at sætte to gæster ved et firmandsbord for eksempel," siger han og fortsætter:

"Jeg regner da med, at folk kommer tilbage, og der er også allerede blevet booket selskaber. Men jeg er nervøs for, hvor hurtigt det sker. Der er mange, der holder sig tilbage, specielt de ældre kunder, som vi har en del af. Og jeg kan godt forstå, at man lige skal vænne sig til den ny situation," siger han.

Det har været hårdt

Ilter Baran er en erfaren restauratør, som for eksempel har drevet flere restauranter i Københavns Indre By, og han forventer, at der er mange restauranter inde i byen, som bliver ramt af manglende turister og høj husleje.

Selv er han mere optimistisk:
"Vi er ikke så store, og vi har en relativt lav husleje, så jeg tror på, at vi overlever. Jeg er også glad for, at der er mange, som taler om, at man skal støtte det lokale forretningsliv og de lokale restauranter. Jeg har fået mange opkald og tilsagn fra folk i lokalområdet, som siger, at de nok skal støtte os. Jeg tror på, at folk kommer. De har spist hjemme i lang tid," siger han, men han lægger ikke skjul på, at det har været udfordrende at være restauratør i en coronatid.

"Vi er en ny restaurant, og vi har mistet nogle gode måneder. Sæsonen starter for alvor i april, og vi har været lukket ned siden marts. Jeg mistede rigtigt mange selskaber i maj måned. Vi skulle have haft fire konfirmationer på Store Bededag for eksempel. Dem har vi jo mistet, så det har været rigtig hårdt," siger han.

Nærmest i samme øjeblik træder dagens første kunde ind. Der er atter liv i restauranten, dæmpet musik i højttalerne, og hverdagen ligner pludselig sig selv meget mere.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?