28. maj 2020
Nærum Gadekærs omgivelser skal renoveres for to millioner kroner, så det fortsat er muligt at gå hele vejen rundt om søen på stien. 

Foto: Mikkel Svinth Rødgaard
Nærum Gadekærs omgivelser skal renoveres for to millioner kroner, så det fortsat er muligt at gå hele vejen rundt om søen på stien. Foto: Mikkel Svinth Rødgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ti millioner i ny Fiks-det-pulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ti millioner i ny Fiks-det-pulje

Lokalpolitikerne låner penge til endnu en omgang små og store anlæg

Rudersdal Avis - 22. maj 2020 kl. 11:37
Af Frank S. Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det løsslupne anlægsloft skal udnyttes fuldt ud i coronakrisetiden. Derfor har Økonomiudvalget nu besluttet at sende yderligere knap 40 millioner kroner i spil.

"Det handler stadig om at holde gang i hjulene," siger borgmester Jens Ive (V), der i spidsen for udvalget blandt andet kan forelægge planen om en pulje på 10 millioner kroner til diverse vedligehold i offentlige bygninger for Kommunalbestyrelsen.

"Man kan kalde det 'Fiks-det-puljen'. Vi kender alle sammen det, at vi har nogle ting som vi siger, nåh ja, det burde vi også gøre noget ved. Nu kan man søge puljen og få det gjort," fortæller Jens Ive, der ligesom med resten af de nye anlægstiltag vil låne sig til de 10 millioner kroner i puljen.

Formelt hedder puljen 'Pulje til indvendig vedligehold på institutioner og skoler m.fl.' og kan bruges til indvendig vedligehold i dagtilbud, skoler, på kultur- og fritidsområdet, sociale institutioner og administration.

Ringede til entreprenørene

Projekterne for 40 millioner kroner er anden omgang af nye anlægsønsker kommunen sætter i gang under coronakrisen. Første gang, for tre uger siden, var der tale om anlæg for 29 millioner kroner ud over det budgetterede.

Den gang kunne borgmesteren fortælle, at de lokale entreprenører havde svært ved at følge med, men han har sikret sig, at der er kapacitet til den nye omgang.

"Jeg har været i dialog med entreprenørene, de sagde 'tak fordi du ringede, det sørger vi for', siger borgmesteren. Der heller ikke vil love, at det er sidste gang.

"Vi kigger løbende efter projekter, som vi kan finansiere med lån, som regeringen har åbnet for under coronakrisen," slutter borgmesteren.

Projekterne

Ud over de ti millioner kroner i Fiks-det-puljen fordeler de resterende 29,7 millioner kroner sig på 6,6 millioner til fremrykkede asfaltarbejder på Bistrupvej fra Farum Kommune til Røsevej inklusive en del af cykelstien, en del af Birkerød Kongevej gennem Birkerød samt Henriks Holms Allé/Sandbjergvej.

5,0 millioner rykkes frem fra næste år til fortovsrenoveringer og kantstenshævninger Henriks Holms Allé, en del af Strandvejen fra Sydstranden til Skodsborg, udskiftning af asfaltfortove i Birkerød samt renovering af grusfortove i hele kommunen.

Tre millioner kroner sættes af til renovering af regnvandsledninger, Værkstederne Rude Skov får tre millioner til kloakering, asfaltering af gårdspladsen og etablering af parkeringspladser.

Renovering af kunstgræsbaner i Birkerød, Vedbæk og Rudegaard får 5,5 millioner, der er to millioner til udskiftning af lysanlæg på Vedbæk, Rudegaard og Rundforbi Idrætsanlæg. Anlæg af handicaprampe og legeredskaber på Nordstranden til 0,6 millioner, anlæg af rekreativ sti i Stavnsholtkilefredningen samt renovering af gangbro til 0,5 millioner kroner og renovering af Mariehøj Naturlegeplads for 1,5 millioner. Endelig er der sat to millioner af til renovering af Nærum Gadekær.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?