10. juli 2020
Varmings Tegnestue har blandt andet stået bag moderniseringen af Rudersdal Rådhus. Foto: Kirsten Bille
Varmings Tegnestue har blandt andet stået bag moderniseringen af Rudersdal Rådhus. Foto: Kirsten Bille
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skandinaviens største arkitekturpris til tegnestuen bag moderniseringen af Rudersdal Rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skandinaviens største arkitekturpris til tegnestuen bag moderniseringen af Rudersdal Rådhus

Varmings tegnestue modtager Nykredits Fonds Arkitekturpris, blandt andet på grund af tegnestuens arbejde med moderniseringen af Rudersdal Rådhus

Rudersdal Avis - 01. juni 2020 kl. 11:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pris Igen i år uddeler Nykredits Fond de prestigefyldte Arkitekturpriser. Hovedprisen er med sine 500.000 kroner Skandinaviens største og uddeles til en eller flere arkitekter, som - personligt eller gennem deres værker - har gjort noget særligt for byggeriet. Årets tema for Nykredits Fonds Arkitekturpriser er kulturarv, restaurering og transformation. Et tema, der tydeligt skinner igennem hos alle modtagerne.

Modtageren af Nykredits Fonds Arkitekturpris på 500.000 kroner er Varmings Tegnsstue v. indehaver Anne Lene Jørgensen, arkitekt maa. Arkitektfirmaet er specialiseret i restaurering af ældre, bevaringsværdige og fredede bygninger og beskæftiger sig primært med teknisk rådgivning og bistand inden for dette område. Tegnestuen er med sine blot 7-8 medarbejdere en lille tegnestue med store kompetencer. Tegnestuen står blandt andet bag manualen for bevaring, vedligehold og fornyelse af Vestersøhus, der er tegnet af Kay Fisker og C.F. Møllers Tegnestue og opført i 1934-1939. Desuden har Varmings Tegnestue gjort sig bemærket ved restaureringen af Rytterstatuen i København og modernisering af Rudersdal Rådhus.

Formand i Nykredits Fond, Nina Smith, glæder sig over, at fonden igen kan være med til at sætte fokus på det høje niveau blandt arkitekter i Danmark:

"Vi har en stolt arkitektonisk tradition i Danmark, og Varmings Tegnestue er et glimrende eksempel på, hvordan vi på fineste vis bevarer vores kulturarv. De fortjener derfor den kollegiale anerkendelse, der ligger i at modtage Nykredits Fonds Arkitekturpris", siger Nina Smith i en pressemeddelelse.

Ud over hovedprisen på 500.000 kroner uddeler Nykredits Fond også en Motivationspris og en Bæredygtighedspris på 250.000 kroner, samt en Særpris på 50.000 kroner.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?