6. april 2020
Rudersdal ligger helt i toppen, når det kommer til antallet af borgere, der er testet positiv for coronavirus. Foto: Adobe Stock
Rudersdal ligger helt i toppen, når det kommer til antallet af borgere, der er testet positiv for coronavirus. Foto: Adobe Stock
Foto: mirsad - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rudersdal er i toppen over antallet af testede coronasmittede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rudersdal er i toppen over antallet af testede coronasmittede

I top fem over kommuner med borgere, der er testet positiv med corona, finder man Rudersdal. Ressourcestærkes skiferie kan være årsagen, lyder et bud

Opdateret 23. marts 2020 kl. 19:52
Rudersdal Avis - 21. marts 2020 kl. 11:48
Af Mikkel Brøgger Petersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På en kedelig topplacering befinder Rudersdal Kommune sig, når det kommer til antallet af testede coronasmittede. Det viser tal fra Statens Serum Institut fra 20. marts, som i skrivende stund er de seneste tal.

Rudersdal Kommune har mellem 40-59 coronasmittede borgere per 100.000 indbyggere, der vel at mærke er blevet testet.

Rudersdal Avis har spurgt Statens Serum Institut om Rudersdal Kommunes præcise tal. Instituttet oplyser, at man ikke offentliggør det præcise tal.

Værd at bemærke er det også, at Rudersdal er omgivet af kommuner, som ligger i kategorien lige under. I disse kommuner er mellem 20-39 per 100.000 borgere testet positive for corona.

På førstepladsen ligger Gentofte Kommune, som er den eneste kommune med over 60 borgere per 100.000 indbyggere, der er testet til at være coronasmittede.

Smittet fra skiferie

Hvordan kan det så være, at kommunerne i Nordsjælland er særlig hårdt ramt? Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, har tidligere sagt, at "de ressourcestærke tager smitten med hjem fra udlandet".

Rudersdal hører til i toppen over landets rigeste kommuner. Det ses blandt andet ved, at man er blandt de kommuner, der betaler mest i udligningsordningen.

Berlingske har spurgt formand for Lungeforeningen, Torben Mogensen, og tidligere direktør i Statens Serum Institut, Nils Strandberg Pedersen, om årsagen.

"Det er sandsynligvis alle de gymnasieelever, som har været på skiferie i uge syv, som slår igennem i tallene," siger Torben Mogensen til Berlingske, mens Nils Strandberg siger til avisen:

"Det er i storbyerne og i hovedstadsområdet, at mange mennesker bor tæt sammen og går på cafeer og den slags."