15. juni 2021
De besluttede ændringer af busbetjeningen kan ses her på kortet.
De besluttede ændringer af busbetjeningen kan ses her på kortet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rudersdal Kommune sparer på busdriften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rudersdal Kommune sparer på busdriften

Stigende udgifter til kollektiv trafik betyder, at Rudersdal Kommune må tilpasse flere busruter i Birkerød og busforbindelser mellem Holte og Vedbæk/Trørød. Planlagte omlægninger af buslinjer er i høring til 16. august

Rudersdal Avis - 29. juni 2020 kl. 11:56

Miljø- og teknikudvalget har netop behandlet kommunens ønsker til trafikbestillingen hos Movia i 2021, og på denne baggrund er der omlægninger på vej for flere buslinjer.

Buslinjerne i Birkerød omlægges fra fire til tre buslinjer, og mellem Holte og Vedbæk sker der også visse ændringer for linje 193 og 195.

Beslutningerne er i høring til og med søndag 16. august. I den periode kan man bidrage, hvis man har input til de forskellige omlægninger.

"Vi er desværre igen udfordret på økonomien i vores kollektive transport og har derfor været nødsaget til at finde besparelser ved en prioriteret reduktion af busdriften," oplyser formand for miljø- og teknikudvalget Court Møller i en pressemeddelelse fra Rudersdal Kommune.

"Vi ville gerne have haft en god og involverende proces, da ændringerne berører mange borgere, men på grund af coronakrisen opgav vi her i foråret at gå videre med at arrangere borgermøde, interviews m.v. Det står fast, at vi skal reducere vores udgifter til busdriften, men vi vil gerne have borgernes input til de foreslåede omlægninger," fortsætter Court Møller i pressemeddelelsen.

En bus færre i Birkerød

Med behovet for reduktion af udgifterne har det været oplagt at se på antallet af busser, og udvalget har derfor besluttet at reducere antallet af fysiske busser på Birkerødlinjerne fra fire til tre.

I den valgte løsning er der lagt vægt på, at den påvirker færrest mulige borgere, samtidig med at den giver den største besparelse. Samlet forventer kommunen at kunne spare ca. 1,2 mio. kr. på denne omlægning.

Reduktionen fra fire til tre busser i Birkerødområdet betyder, at rute 199 nedlægges. Fremover vil bus 196, 197 og 198 stå for betjeningen af passagererne i en stjernekørsel, hvor Birkerød Station er knudepunkt. jesl

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?